Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz MZLZ Franjo Tuđman navode kako se vjerojatno dogodio nesporazum te da su ekipi Hitne pomoći spremni nadoknaditi trošak parkirne karte.


Nova zagrebačka zračna luka Franjo Tuđman bila je već prvog dana rada poprištem nevjerojatnog incidenta. Naime, kako su nam potvrdili iz PU zagrebačke, kasno navečer u utorak jedna je putnica pozvala policiju ustvrdivši da je napadnuta. Policija je po dolasku u zračnu luku utvrdila da se radi o stranoj državljanki koja je "skinuta" s aviona iz zdravstvenih razloga, no budući da se žalila da je ozlijeđena, pozvana je Hitna pomoć.

Vezani članci Zakon o hitnoj medicinskoj pomoći - 7 Zabrinjavajući podaci o jednoj od najvažnijih službi: "Nakon 35 godina staža ne mogu kvalitetno odraditi intervenciju do kraja" KB Sveti duh Obitelj jednog od pokojnika traži odštetu od bolnice: "Ugušio se na hodniku hitnog prijema i to u vlastitoj povraćotini"

Nakon što je vozilo Hitne stiglo, vozač je parkirao na dijelu gdje je zadržavanje dopušteno maksimalno 10 minuta, a nakon isteka tog vremena, osoblje je upozorilo ekipu Hitne da mora platiti parkiranje.

Budući da je u slučajevima intervencija hitnih službi potpuno neuobičajeno da se vozilima naplaćuje parkiranje, upitali smo i nadležne u Zračnoj luci Franjo Tuđman kako je moguće da se dogodio ovakav incident.

"Vjerojatno se dogodio nesporazum, naime službe hitne pomoći, vatrogasci i MUP u hitnim/ izvanrednim situacijama oslobođeni su plaćanja parkinga i ističemo kako je naša suradnja sa svim tim službama besprijekorna", naveli su iz zračne luke. Dodaju i da su svi ulazi i izlazi na parkirališta, kao i  na vijadukt na Zračnoj luci Franjo Tuđman, "opremljeni portafonom i videonadzorom te je uobičajena praksa da vozila hitnih službi prolaze bez upotrebe parkirnih kartica, odnosno operateri koji su na zračnoj luci 24 sata, na prijavu vozača podižu rampu za izlaz".

"Prema informacijama dežurnih operativnih službi, u noći intervencije vozač hitne službe nije se javio ni po dolasku niti po izlasku s vijadukta, ne znamo zašto. Međunarodna zračna luka Zagreb je naravno spremna nadoknaditi trošak parkirne karte", navode na kraju u odgovoru na naš upit.  

Pokušali smo kontaktirati i Stjepana Zagorca, voditelja velikogoričkog Doma zdravlja, no nije nam se javljao na pozive. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju