Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozvao je kad god joj odgovara

Premijer napisao predsjednici pismo!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović uputio je u ponedjeljak pismo predsjednici Republike Kolindi Grabar-Kitarović u kojem predlaže da zajednički sazovu sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, a uz ponovni poziv predsjednici da dođe na Vladinu sjednicu, načelno je pozdravio njezinu najavu da će predložiti održavanje sjednice Vlade na temu gospodarskog stanju u državi.

"Premijer Milanović uputio je pismo predsjednici Republike u kojemu joj je predložio da zajedno sazovu sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost", potvrdio je glasnogovornik Vlade Nikola Jelić.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 2 Neće biti mandatar Nakon što je od njega odustao i SDP, što je preostalo Milanoviću? "Operacija nije uspjela, ali..." Andrej Plenković, Zoran Milanović - 3 na Plesu Novinari pitali Jandrokovića je li tampon zona, a ubacio se Milanović: "On je prefit"

U pismu je, dodaje Jelić, premijer podsjetio da je potrebno usvojiti godišnje smjernice za rad sigurnosno obavještajnih agencija za 2015. godinu, a što on i bivši predsjednik Republike Ivo Josipović "nisu željeli učiniti tijekom kampanje".

'Teška suradnja predsjednice i premijera sigurno neće biti u korist naših građana'

Milanović je u pismu ponovio poziv predsjednici Republike da dođe na sjednicu Vlade kada god joj to odgovara, dodaje Jelić.

Premijer je osim toga, potvrdio je glasnogovornik Vlade, u pismu načelno pozdravio inicijativu i namjeru predsjednice Republike da predloži Vladi održavanje sjednice na temu gospodarskog stanja u zemlji.

"Predsjednik Vlade pri tome smatra da je važno da predsjednica pripremi konkretne prijedloge, način provedbe i procjenu financijskih učinaka takvih prijedloga", kazao je Jelić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene