Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mijenjat će se uredba

Milanović: Imam osjećaj da je Varga krivo procijenio gdje je granica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nije prekršio zakon, možda i zato što zakon nije najbolji, rekao je Milanović komentirajući potez Siniše Varge.

Premijer Zoran Milanović najavio je u ponedjeljak, komentirajući potez ministra zdravlja Siniše Varge koji je službenim automobilom putovao na skijanje, izmjenu uredbe o korištenju službenih automobila tako da će se automobili ubuduće moći koristiti samo za službene potrebe.

Pročitajte i ovo Branko Bačić i Sabina Tandara Knezović, reporterka Dnevnika Nove TV GOST DNEVNIKA NOVE TV Hoće li na dan izbora moći raditi trgovine, tržnice, frizerski saloni...? ''Stvorili smo probleme, tamo gdje ih nije trebalo biti" Gabrijela Kišiček - 1 Analiza Gabrijele Kišiček Tko bi pobijedio u sučeljavanju Milanovića i Plenkovića: "To bi bilo napeto gledati, međutim..."

'Ne želim ministra podcjenjivati i govoriti da nije shvatio duh uredbe. Ne znam s kim se konzultirao, vjerojatno službama u Ministarstvu, ali nema smisla sada govoriti što rade moji suradnici i kako oni koriste auto na koji imaju pravo', rekao je Milanović.

'Imamo sreću što Varga nema službeni avion'

To nije pravo, nego vrsta pogodnosti da bi dužnosnici mogli obavljati svoj posao, ali treba sam procijeniti i u nizu situacija znati gdje je granica, kazao je Milanović dodavši kako ima osjećaj da je Varga 'krivo procijenio gdje je granica'.

'Žao mi je što to nije shvatio. Nije prekršio zakon, možda i zato što zakon nije najbolji', poručio je Milanović odgovarajući na novinarska pitanja nakon što je obišao Gunju i Rajevo Selo, koji se obnavljaju nakon svibanjske poplave.

Inicijative poput Karamarkove više bi cijenio izvan kampanje

Na pitanje novinara kako komentira prijedlog predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka da se predsjednika Republike bira u Hrvatskom saboru, odgovorio je kako je po njemu u redu da se Predsjednika bira na neposrednim izborima poručivši kako bi takve inicijative više cijenio izvan izborne kampanje.

Ministar Varga na skijanje u Italiju otišao sa službenim autom, Vladi nema ničeg spornog

U vezi toga što nije otišao u Beograd na susret dužnosnika regije s kineskim premijerom, rekao je kako su javnosti dobro poznati razlozi neodlaska, s kojima je pismom upoznao i kineskog premijera. 'Ti razlozi su, nadam se, prihvatljivi kineskoj strani', kazao je Milanović dodavši kako je već nekoliko puta bio na sličnim sastancima i na njima nije sklopljen niti jedan posao.

Novinare je zanimalo i je li ga začudila izjava predsjednika Republike Ive Josipovića da je Vlada bila preoptimistična glede rokova završetka obnove Gunje i okolnih sela, na što je odgovorio kako podržava Josipovića, ali ne sudjeluje u kampanji za predsjedničke izbore. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene