Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vozio ga službeni vozač

Ministar Varga na skijanje u Italiju otišao sa službenim autom, Vladi nema ničeg spornog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravlja Siniša Varga koristio je službeni automobil, kojim je otputovao na skijanje u Italiju, u skladu s odlukom Vlade, kojom je propisano da ministri i državni dužnosnici koriste službeni osobni automobil srednje klase, s osobnim službenim vozačem 24 sata dnevno, priopćili su u ponedjeljak iz Ministarstva zdravlja.

Hrvatski mediji objavili su fotografiju iz koje se vidi da je Siniša  Varga otputovao na skijanje na sjever Italije službenim automobilom Ministarstva zdravlja.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović čeka se most? Milanović već ima podršku 57 zastupnika? "Pitali su nas želimo li razgovarati" Zoran Milanović komentar Lane Ružičić Zoran Milanović tipka...

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić izjavila je u Bruxellesu da Siniša Varga nije trebao koristiti službeni automobil za odlazak na skijanje. "Nije trebao ići", kratko je novinarima odgovorila Pusić prilikom dolaska na sastanak ministara vanjskih poslova zemalja članica EU-a.

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i EU fondova Branko Grčić kazao je kako nema informaciju o Varginu postupku pa je ne može ni komentirati. Upitan ima li on službeno vozilo 24 sata, rekao je da on "preuzima više rizika pa ponekad vozi i sam, što nije pametno".

Ministar uprave Arsen Bauk izjavio je pak kako Vargin postupak nije u suprotnosti s Vladinom odlukom o korištenju službenih automobila. 

Očekuje se da bi se premijer Zoran Milanović mogao očitovati o Varginu korištenju službenog automobila za odlazak na skijanje u ponedjeljak tijekom posjete Gunji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene