Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kada je došao na čelo vlade, Milanović je imao automobil, dva stana, ušteđevinu...


Dio ministara u novoj vladi predao je imovinske kartice, a dio se još uvijek čeka. Rok ističe danas, a najzanimjljivija osoba čije se podatke o imovini čeka je premijer Tihomir Orešković.

Vezani članci Kina, pokrajina Hubei (Foto: Ilustracija) Automobilom se namjerno zaletio u pješake, ubio najmanje šestero ljudi Videozid Romine Knežić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Milanović, Orešković ili Plenković? Provjerili smo u čijoj je vladi bilo najviše sukoba interesa

Njegov prethodnik Zoran Milanović imovinsku karticu je predao. Kao zastupnik u Hrvatskom saboru zarađuje 16.276 kuna. Njegova supruga Sanja u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo godišnje zaradi 220.296 kuna, a od nastavne djelatnosti 80.462 kune, također na godišnjoj razini.

Bivši premijer ima kredit u Erste banci koji je podigao 2008. godine u iznosu od 119.520 eura, za koji mjesečno izdvaja 583 eura. Iznos kredita umanjen je - prvotni iznos bio je nešto iznad 290 tisuća eura.

Vlasnik je stana u Zagrebu površine 127 metara kvadratnih, čija se vrijednost procjenjuje na 1,9 milijuna kuna. Obitelj Milanović nema automobil, dionice, niti štednju.

Prije 4 godine, na početku mandata u Vladi RH Milanović je imao Passat proizveden 2005. godine, tržišne vrijednosti 20.000 eura, kupljen na kredit. Imao je i ušteđevinu od 5.000 eura, a osim stana od 127 kvadrata, obitelj je imala i stan od 130 kvadrata koji su u međuvremenu prodali.