Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povratak na Pantovčak

Milanović imenovao novog starog pročelnika Kabineta predsjednika

Bartol Šimunić i Zoran Milanović
Bartol Šimunić i Zoran Milanović Foto: Ivica Galovic/Pixsell
Zoran Milanović imenovao je Bartola Šimunića za novog pročelnika Kabineta predsjednika Republike Hrvatske.

Predsjednik Zoran Milanović imenovao je novog pročelnika Kabineta predsjednika Republike Hrvatske, priopćio je Ured predsjednika Republike Hrvatske.

Na poziciju pročelnika Kabineta imenovan je Bartol Šimunić, a odluka o njegovu imenovanju stupa na snagu od ponedjeljka 1. srpnja. U priopćenju stoji i da je novi pročelnik Kabineta tu dužnost već obnašao, i to od 2. travnja 2020. do 29. travnja 2023., kada je s dužnosti odstupio na vlastiti zahtjev.

Šimunić, rođen 1989., rodom je iz Bibinja. Diplomirao je logistiku na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom završne godine studija volontirao je kao community menager u Kukuriku koaliciji.

Pročitajte i ovo Ana Brnabić Nakon rezolucije Brnabić sasula paljbu na Hrvatsku: "Bit će zanimljivo vidjeti te europske vrijednosti na koje se pozivaju"

Nakon Milanovićeve predsjedničke pobjede 2020. imenovan je glasnogovornikom pročelnika Kabineta predsjednika, a ubrzo promoviran i na tu poziciju.

Bartol Šimunić dao je ostavku na poziciji pročelnika Kabineta u travnju 2023. Nakon toga se, kako je saznao Jutarnji list, zaposlio u farmaceutskoj tvrtki AstraZeneca.

Aktualno FOTO/VIDEO Prosvjedi na ulicama Francuske: Desnica slavi, ljevica zove na otpor, prosvjednici se sukobili s policijom Prosvjedi u Francuskoj - 5 Prosvjedi u Francuskoj - 5 Foto: Afp Prosvjedi u Francuskoj - 4 Prosvjedi u Francuskoj - 4 Foto: Afp Prosvjedi u Francuskoj - 3 Prosvjedi u Francuskoj - 3 Foto: Afp Prosvjedi u Francuskoj - 2 Prosvjedi u Francuskoj - 2 Foto: Afp +0 Prosvjedi u Francuskoj - 1 Svijet FOTO/VIDEO Prosvjedi na ulicama Francuske: Desnica slavi, ljevica zove na otpor, prosvjednici se sukobili s policijom 1/5 >>

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene