Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milanović u Čakovcu

'Dok sam ja premijer, srednjoazijski koncepti neće vrijediti u Hrvatskoj'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a i Vlade, Zoran Milanović, u petak navečer je u Čakovcu rekao kako je Vlada u protekle dvije godine u nekim stvarima bila uspješna, a u nekima će uspjeh tek doći te istaknuo čvrstu namjeru da zemlju učini urednijom i organiziranijom.

'Vlada je bila uspješna u čvrstoj namjeri da zemlju učini urednijom i organiziranijom, da je preuredi tako da građanima ulijeva više povjerenja, jer povjerenje i uzajamno uvažavanje je temelj svake zajednice', rekao je Zoran Milanović u Čakovcu na izbornoj konvenciji međimurske županijske organizacije SDP-a.

Okupljenima članovima je rekao i da se hrvatsko društvo u proteklih 20 godina formiralo na najvećoj zašititi manjina, da smo si s tim u vezi nešto sami nametnuli, dok nam je nešto bilo i nametnuto. 'Što se tiče tih prava, tu povratka nema. Dok sam ja premijer, srednjoazijski koncepti neće vrijediti u Hrvatskoj' istaknuo je Milanović.

Pročitajte i ovo Ivan Malenica Odluka Ustavnog suda Ministar Malenica: "Milanović je kršio Ustav. On i njegovi jataci ne žele prihvatiti poraz" Zoran Milanović Ne može biti premijer ANKETA Slažete li se s odlukom Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću?

>> 'U ime obitelji': Imat ćemo promatrače na 95 posto birališta

Kako je naglasio, nema više natrag, već samo naprijed. To ne znači da on ne poštuje drugačije mišljenje ili drugačiju tradiciju, katoličku tradiciju, ali Republika Hrvatska se, kako je rekao, mora mijenjati. Ljudi imaju pravo na drugačije mišljenje ili na referendum, no, kako je naglasio, vjeruje da radi ispravno te da svima daje iste šanse, pogotovo manjinama.

Milanović smatra kako je teza da manjine imaju prava tek kada postanu većina temeljno proturječje ljudskog društva. 'Ili štitiš manjinu ili ne štitiš, trebaš se odlučiti' rekao je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene