Predsjednik Republike Zoran Milanović obišao je poplavom pogođeno naselje Vidovci i pozdravio mještane, a zatim je bio u Požegi gdje se obratio novinarima. Danas još ide u Našice gdje se obilježava Dan Grada.

Galerija


Predsjednik Zoran Milanović okupljenima na 30. godišnjici osnutka 63. A samostalne gardijske bojne ZNG-a u Požegi okupljenima je poručio: "Vi ste stvoritelji ove države".

Vezani članci Zoran Milanović Milanović na Facebooku: "Ne želi se transparentnost, nego me se želi prikliještiti" Predsjednik RH Zoran Milanović i ministar obrane Mario Banožić u Požegi - 6 Predsjednik Milanović opet udario po Jandrokoviću: "On je Plenkovićev batler, ukrao je dokument koji sam poslao Saboru"

Prvo je odgovarao na pitanje novinara o Buxellesu i što tamo neće biti nitko iz Vlade.

"Nije nezgodno, to neće nitko primijetiti, jel mislite da znaju za Grlića Radmana tamo? Bilo bi u redu da je tamo, ali on zdvaja nad sudbinom Hrvata u komunizmu u kojoj se njegova obitelj bezobrazno obogatila privatizacijom kafilerije. Tata je bio komunistički predsjednik pola vijeća u Sesvetama, i tako, dao mu je hrvatsko ime Gordan kao meni Zoran, ne.

Neće biti problem s Grlićem, još dogovaramo završnu deklaraciju summita. Neke zemlje ne žele spominjanje Daytonskog sporazuma. Morat ću o tome na summitu razgovarati, inače nećemo dati suglasnost na završnu deklaraciju jer nas se tretira kao sitan kusur. Netko ima problem da se u završnoj deklaraciji NATO-a spominje Daytonski sporazum i tri konstitutivna naroda. Kao da je deklaraciju pisala nevladina udruga iz Sarajeva, ne mislim se vratiti u Zagreb s tim. To pokazuje kakve planove za BiH imaju neki međunarodni krugovi, to preko Hrvatske neće proći. Nisam se mislio time baviti", rekao je, izvjestila je reporterka Dnevnika Nove TV Matea Drmić koja prati predsjednika.

Predsjednik je u Požegi odgovarao na pitanja novinara o aktualnim temama - sigurnosnoj provjeri osječkih sudaca i previranjima u SDP-u.

Komentirao je vijest koju je otkrio Dnevnik Nove TV, da suci nisu prošli sigurnosne provjere više od deset godina. Milanović ističe da je to odgovornost onoga koji je provjeru trebao zatražiti.

"Netko je to trebao tražiti, čak nisam siguran da je to ministar, nego pravosudna tijela. To je do sad bilo određeno propisima koji se nisu poštivali. Sramota sve u svemu", rekao je predsjednik.

Na pitanje o SDP-u, koji je raspustio dvije gradske organizacije u Zagrebu i Slavonskom Brodu te vodstvo SDP-a Međimurske županije, odgovorio je: "Osjećam odgovornost što Hrvatska nije postala samostalna nakon Napoleonskih ratova. Kakvu odgovornost mogu osjećati za stranku s čijeg sam čela otišaao prije 5 godina? Ne mogu to komentirati".

Na kraju su ga pitali o hrvatskoj reprezentaciji i današnjoj utakmici s Engleskom.

"Oni najbolje znaju što trebaju raditi", rekao je predsjednik koji smatra da Hrvatska ima velika očekivanja od svoje nogometne reprezentacije, no ne treba biti razočaran ako ne prođe.

"Neki su mi zamjerili što sam za čovjeka, koji je sad u bijegu, rekao da je izvrstan menadžer, ali nogometni. To nije akademski posao, nego grub na rubu zakona", rekao je.

Milanović je ranije posjetio naselje Vidovci koje je prošle nedjelje poplavilo nakon obilnih kiša.

"Izgledalo je kao da idu tri rijeke - jedna od šume, jedna prijeko s potoka i odavde, od susjeda", kazao je jedan od stanovnika naselja Vidovci prošle nedjelje kada je na području mjesta Drškovci, Vidovci i Dervišaga, palo oko 60 litara kiše po kvadratnom metru.

Poplavilo je oko 300 objekata, a šteta je milijunska.

Zadnja postaja Našice

Predsjednik je u Požegi položio vijenac i zapalio svijeću u povodu obilježavanja 30. obljetnice ustrojavanja 63. "A" samostalne gardijske bojne Zbora narodne garde (ZNG) Požega, a nakon toga sudjelovao u svečanosti.

Potom ide u Našice gdje će sudjelovati na obilježavanju Dana Grada Našica te se također prigodno obratiti okupljenima.