Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Ona ga neće dobiti

'Znači li biti na minimalcu voziti se u Audiju A6?' Opačić o skupim limuzinama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ja vam samo mogu reći da se štedi na svim razinama i da smo mi sve moguće troškove sveli na najmanju moguću razinu, odgovorila je Opačić na pitanje trebaju li njezine kolege reći ne skupim autima.

Ministrica Milanka Opačić u ponedjeljak je komentirala nabavu skupocjenih Audi A6 automobila. Novinari su je podsjetili na njegu raniju izjavu da ministri žive kao na minimalcu. 'Znači li biti na minimalcu voziti se u Audiju A6?', pitanje je koje je uslijedilo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ima se, može se Zagrebački holding nabavlja nove automobile vrijedne 16,6 milijuna kuna: Među njima Mercedes E klase, Audi A6, BMW 5... Slaven Ružić Prednost hrvatskoj proizvodnji Direktor PIK-a otvoreno o problemima koje im zadaje koronakriza: "Navike kupaca se mijenjaju, spremni smo na sve izazove"

'Svi smo mi u mi u svojim ministarstvima smanjili troškove na najmanju moguću razinu i kada sam o tome govorila govorila sam u stvari o tome kako živimo u samim ministarstvima. Ja moram priznati da u Ministarstvu socijalne politike i mladih nemamo zadnje dvije godine nikakvih kapitalnih ulaganja. Vrlo teško naprimjer rješavamo problem kada nam curi krov jer smo ostavili samo novac za socijalne transfere. To je ono što vam ja mogu reći. Zato sam rekla da se u samom ministarstvu osjećam doista kao netko tko živi od minimalca', objasnila je Opačić.

Milanović: Ne znam tko kupuje, tj. tko odlučuje u kojem ću se ja autu voziti

'Ja vam samo mogu reći da se štedi na svim razinama i da smo mi sve moguće troškove sveli na najmanju moguću razinu', odgovorila je ministrica (čije ministrstvo neće dobiti limuzinu) na pitanje smatra li da kolege trebaju reći ne takvim autima.

Na pitanje jesu se ipak mogli nabaviti jeftiniji automobili rekla je kako nije radila na tome i da se time ne može baviti. 'Ne mogu vam reći detalje jer ne znam ništa o tome. U mom sustavu 60 automobila se svakim danom čeka jer ljudi nemaju čime otići na teren', poručila je Opačić.

Janković: Dobijemo tehničke specifikacije i onda...

O javnoj nabavi progovorio je i predstojnik Vladina ureda za javnu nabavu Dario Janković. Na pitanje na koji način nabavljaju pojednini automobil, konkretnije 20-ak luksuznih o kojima se trenutno priča rekao je da dobivaju tehničke specifikacije od korisnika i prema tome rade nabavu vozila. 'Ministarstvo šalje specifikacije, mi ih standardiziramo', rekao je Janković i dodao kako se provedeni natječaj ne može poništavati, osim ako ne odustane prodavatelj.

Jovanović: Hoćete da kočijom dođem u ministarstvo?
 

Nakon objave informacije o nabavi skupocjenih automobila Audi A6 ministar Željko Jovanović rekao je da on još ne zna kakav će dobiti automobil i da nije sudjelovao u njegovom odabiru, već ga je birao Ured za javnu nabavu. 'Hoćete da dođem kočijom u Ministarstvo', zapitao se pred novinarima koje je zanimalo je li mu neugodno što u doba krize uzima automobil vrijedan 641.000 kuna.

Na dodatno pitanje zašto mu treba auto s pogonom na četiri kotača s automatskim mjenjačem kad je automobil bez toga bar 150.000 kuna jeftiniji, ministar je rekao da uopće ne zna kakav će dobiti automobil, da ga on nije birao niti na bilo koji način sudjelovao u njegovom odabiru. Dodao je da je raspisan natječaj u ožujku prošle godine u postupku javne nabave i da su automobili izabrani na javnom natječaju na način da bude odabrana najjeftinija ponuda. Svi nabavljeni automobili, naglasio je ministar, za klasu su niže od ranije korištenih automobila. Ministar je rekao da automobile bira Ured za javnu nabavu i da on još ne zna kakav će dobiti automobil. "Neću odgovarati na vaša pitanja, dok taj auto ne vidim", kazao je ministar. (Hina/Ma.B./S.T)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene