Cjepivo, ilustracija
Cjepivo, ilustracija Foto: Getty Images

Prvi Hrvat koji je primio Pfizerovo cjepivo protiv koronavirusa je mladi liječnik koji radi u Engleskoj. Kaže da se osjeća dobro i poručuje da su cjepiva – sigurna.


Zlatan Ibradžić, 29-godišnjak koji živi u Engleskoj i radi u bolnici, prvi je Hrvat koji je primio Pfizerovo cjepivo protiv koronavirusa.

Vezani članci Internet stranica Cijepise.zdravlje.hr Završen nadzor platforme Cijepise: U testnoj fazi sustava nije došlo do gubitka niti brisanja osobnih podataka građana Koronavirus u Hrvatskoj Danas 178 novih slučajeva, preminulo pet osoba: Neke županije zasad bez novozaraženih

Zlatan se cijepio prije tri dana, a na svom je Facebooku otkrio kako se osjeća. ''Dan treći otkako sam sam se cijepio. Još čekam prvu komandu od Billa Gatesa. Ništa zasad, tišina'', najprije se našalio.

Kaže da se osjeća dobro. ''Niti temperatura (moguća prvih par dana od primanja cjepiva, zbog imunološke reakcije, koja je očekivana i normalna). Tlak dobar, afebrilan, dobrog teka. Lipidogram, dobri i loši kolesterol, elektrolite nisam još mjerio, ta nisam sad bas toliko temeljit'', piše Zlatan. Dodao je i da se imunitet razvija 10 dana nakon primanja prve doze cjepiva, a maksimum se postiže nakon druge doze, odnosno 28 dana nakon prve.

''Cjepiva su sigurna i temeljito ispitana (ta nije to mućkanje juhe gospon Frka). To be continued...'', napisao je.

Day three since I recieved PfizerBioNTech vaccine for Covid-19. Still awaiting commands from Bill Gates which Windows to...

Posted by Zlatan Ibradžić on Saturday, December 12, 2020