Hrvatska turistička zajednica je raspisala natječaj za po mnogima, posao iz snova. Posao uključuje život u svjetskim metropolama i promoviranje Hrvatske. Plaća iznosi tri i pol tisuće eura a HTZ vam plaća i stan. Ukupno je sedam mjesta raspoloženo za ovu poziciju.

Galerija Posao iz snova (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Posao iz snova (Foto: Dnevnik.hr) - 2 +0 Posao iz snova (Foto: Dnevnik.hr) - 3

Predstavljati Hrvatsku i njezine potencijale, glavni je zadatak direktora predstavništva turističke zajednice. Za posao iz snova, traži se 7 direktora.

Posao iz snova (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Posao iz snova (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr

Vezani članci Panorama Los Angelesa (Foto: Getty) Želite promovirati Hrvatsku u Los Angelesu, Londonu ili Seulu? Evo koje uvjete morate ispuniti za te poslove iz snova Advent u Zagrebu (Foto: Pixsell, Sanjin Strukić) Objavljeni podaci o turističkom prometu u Hrvatskoj, evo gdje je ostvareno najviše noćenja

"Ta osoba mora imati jednu paletu znanja da bi uopće ušla u uži izbor, znanje o turizmu, menadžersko znanje, znanje o marketingu i mnoga druga", govori član povjerenstva za izbor kandidata, Boris Žgomba.

Uz završen studij i iskustvo, uvjet je i poznavanje jednog svjetskog jezika. Ako to nije jezik zemlje u koju odlazi, HTZ će platit učenje.

"Plaća je 3 i pol tisuće eura a plaćeni su i troškovi stana", govori glavna savjetnica ministra turizma, Barbara Mesić.

Posao iz snova (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Posao iz snova (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Uz Beč, Bratislavu i Budimpeštu, traže se direktori u Stocholmu, Ljubljani, Pragu te Šangaju. Nakon što je gospodarska komora ondje otvorila ured krajem prošle, ove godine otvara ga i turistička zajednica. Otvaranje ureda, pozdravlja i kineska poslovna zajednica. Oni su za 2018. godinu Hrvatsku proglasili hit destinacijom.

"Hrvatska je Kini još uvijek relativno nepoznata i bilo koji oblik promocije je dobrodošao, a posebno kada dolazi sa strane države", govori Siniša Malus iz Kineske Jugoistočne Europske Poslovne Asocijacije.

Posao iz snova (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Posao iz snova (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr

Hrvatsku za odmor, odabire sve više Kineza. Primjerice, samo pošle se godine broja dolazaka kineskih turista povećao za 57 posto. Dolaze u post i pred sezoni, a odsjedaju u hotelima s 4 i 5 zvjezdica.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju