Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bliži se sezona

Vodi se borba za svakog gosta: Hrvatska predstavljena na turističkom sajmu

Ilustracija
Ilustracija Foto: Bozo Radic/Cropix
Hrvatska turistička ponuda predstavljena je na sajmu BMT u Napulju, gdje je najveće zanimanje iskazano za grupna i obiteljska putovanja te za putovanja za mlade s naglaskom na glazbene festivale.

Hrvatska turistička ponuda predstavljena je na sajmu BMT u Napulju koji se održava od 16. do 18. ožujka, a najveće zanimanje iskazano je za grupna i obiteljska putovanja te za putovanja za mlade s naglaskom na glazbene festivale.

Priopćeno je to u subotu iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ),  čije predstavništvo u Italiji predstavlja hrvatsku ponudu na najvažnijem međunarodnom sajmu turističkih profesionalaca na jugu Italije koji je ove godine okupio više od 400 izlagača.

Pročitajte i ovo Beč: Ilustracija - 1 "Osjeti se jako" Nosi titulu najboljeg grada za život, a ujedno je i dom za oko 35 tisuća Hrvata: Prosječna plaća je 2800 eura, ali ipak nije sve tako sjajno

Riječ je o sajmu BMT, Borsa Mediterranea del turismo na kojemu se, uz HTZ, predstavlja šest suizlagača među kojima su turističke zajednice Zadarske, Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije te grada Dubrovnika, a tu je i nacionalni brodar Jadrolinija te turoperator Amatori.

"Nastupom na sajmu u Napulju želimo zadržati vidljivost i prepoznatljivost Hrvatske kao atraktivne i kvalitetne turističke destinacije na talijanskom tržištu", istaknula je Viviana Vukelić, direktorica Predstavništva HTZ u Italiji.

Pročitajte i ovo Škrip, Brač - 6 Po jednome se posebno ističu FOTO Najstarije su mjesto na otoku, maleno, ali u mnogočemu jedinstveno, čak i izvan Hrvatske: Jeste li znali za Škrip?

Prva dva dana Sajma održani su brojni poslovni sastanci, prezentacija i radionice. Današnji, zadnji dan Sajma otvoren je za opću i široku publiku pa će se tako brojni posjetitelji moći dodatno informirati o hrvatskim destinacijama.

Prema podacima sustava eVisitor, Talijani su ove godine u Hrvatskoj ostvarili gotovo 80 tisuća noćenja, što u odnosu na isto razdoblje 2019. rast od dva posto. Najviše noćenja ostvarili su u Zagrebu, Rijeci, Umagu, Opatiji te Rovinju.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene