Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Život priča priče

Nastavak filmske priče: Jovanka je stupila u kontakt s davno izgubljenom sestrom, a onda se dogodio potpuno neočekivani trenutak

Život priča priče (Foto: In magazin) - 1
Život priča priče (Foto: In magazin) - 1 In Magazin
Aktualno Galerija Život priča priče (Foto: In magazin) - 1 Život priča priče (Foto: In magazin) - 1 Foto: In Magazin Život priča priče (Foto: In magazin) - 4 Život priča priče (Foto: In magazin) - 4 Foto: In Magazin +0 Život priča priče (Foto: In magazin) - 3 Galerija 1/3 >>
Jovanka Koprek pronašla je sestru koju nije vidjela više od 30 godina zahvaljujuće ekipi emisije "Život priča priče". Dobila je njezin broj telefona, a onda su uslijedili neki od najljepših trenutaka u njezinom životu.

Jovanka Koprek iz Kutine više od tri desetljeća bezuspješno je tragala za svojom sestrom, koju su roditelji dali na posvajanje kad je Jovanki bilo 10 godina. A onda je u pomoć priskočila ekipa emisije "Život priča priče". U dalekoj Švicarskoj pronašli su i snimili Jovankinu sestru, koja joj je putem njih poslala i svoj broj mobitela. Ekipa In Magazina posjetila je Jovanku u Kutini i doznala nastavak priče vrijedne filmskog scenarija.

Pročitajte i ovo Danijel Lipšanski, vatrogasni zapovjednik TELEFON IM NIJE PRESTAO ZVONITI Zapovjednik vatrogasaca iz Kutine otkrio koliko je intervencija bilo tijekom dana: "Šteta će biti poprilična" Nevrijeme u Kutini veliko nevrijeme FOTO Nezapamćeno nevrijeme u Kutini: Poplavljeni škola, vrtić, dom - voda je dizala asfalt i šahtove

Jovanka Koprek studio emisije "Život priča priče" napustila je s papirićem u ruci. No taj komadić papira za nju je imao vrijednost veću od cijelog blaga ovog svijeta. Na njemu je bio zapisan broj mobitela njezine sestre, za kojom je bezuspješno tragala više od tri desetljeća. Iako ne govori jezik koji njezina davno posvojena sestra u dalekoj Švicarskoj razumije, ipak nije odoljela da sestrin broj, nakon 34 godine zebnje, straha i nadanja, okrene još dok je vlakom putovala kući u Kutinu.

Kaže da je govorila ono što je znala, a nakon više od 30 godina čula je sestrin glas. Sestri je na hrvatskom koji ona ne razumije i nekoliko riječi lošeg engleskog, pokušala objasniti da će razgovarati kad dođe kući, uz pomoć sina Kristijana, kojeg je dopala čast prevoditelja.

"Vidio sam da mama plače, da je ne može naći, pa mi je bilo glavno da je mogu usrećiti", objasnio je Kristijan. Yasmin je pitao kada će doći u Hrvatsku jer je njegova mama užasno želi vidjeti i zagrliti.

"Ne želim ti biti dosadna, ni naporna. Kad ti budeš imala želju i volju, slobodno me nazovi. Moja sestra se preko telefona rasplakala", ispričala je Jovanka što je poručila sestri.

Yasmin je, kaže Jovanka, bila zaista sumnjičava jer još uvijek nije bila sigurna da je s druge strane njezina sestra. U švicarskom Centru za socijalnu skrb odlučila je istražiti svoje podrijetlo, koje je za nju gotovo cijeli život bilo obavijeno velom tajne. Ubrzo su Jovanki počele pristizati sestrine poruke koje je na hrvatski prevodila uz pomoć internetskog prevoditelja.

"U porukama su bila pitanja kako joj se zvala mama, kako joj se zvao tata, odakle potječe i koji je jezik govorila. Ja sam joj na sva pitanja odgovorala točno. Tada kada je moja sestra skužila da joj na njena pitanja odgovaram točno, tada je počela ulaziti u razgovor sa mnom jer je zaista vidjela da je traži njezina sestra, a nikakva mafija", priča Jovanka.

Nenajavljeni posjet

Uslijedila su dva mjeseca svakodnevnog dopisivanja. A onda je jednog dana Yasmin potpuno nenajavljeno iz Švicarske doputovala u Kutinu. Sestri je javila da je čeka ispred jednog trgovačkog centra.

"Možda moja sestra mene nije prepoznala, ali ja sam nju iste sekunde. Zaletila sam se prema njoj, zagrlila sam je, nisam je puštala, kao ni ona mene pola sata. Kad sam ju prvi put vidjela i zagrlila ja sam mislila da su mi se noge odsjekle. Oko sebe nikog živog nisam vidjela osim nje", prisjetila se Jovanka dugo iščekivanog susreta.

Yasmin je sa svojim dečkom kod sestre provela 3 nezaboravna, za Jovanku, naljepša dana u životu. Najtužniji je pak bio onaj kad je morala, još jednom, otići.

"Tada sam bila u strahu. Zaista sam bila bila u strahu, mislila sam možda je ona imućnija, bogatija, možda joj se moj stil kuće, namještaja, moj život, možda joj se nije dopalo, pa sam si mislila, možda mi se više nikada neće javiti", priznaje Jovanka. No, njezini strahovi su bili nepopravdani. Yasmin joj se javila čim je stigla u Švicarsku. Od tad su dvije pronađene sestre u svakodnevnom kontaktu, a Jovanka kaže da je sada najsretnija žena na svijetu.

Ona i obitelj planiraju Yasmin posjetiti i u Švicarskoj, kad sin Kristijan završi školu.

"A ja se nadam će moja sestra doći meni, prvi Božić da zajedno dočekamo, i zaista je obećala da će doći", kaže.

Život uistinu priča priče vrijedne filmskog scenarija, a nove nevjerojatne priče emisija Nove TV donosi već u utorak.

Propuštenu epizodu emisije "Život priča priče" pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene