Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na Zavodu za zapošljavanje je oko 1600 nezaposlenih, a oko 2800 njih ima posao, govore u gradskoj upravi. Građani kažu da se za Knin čuje kad je proslava Oluje, a ostalih dana sve utihne.


U Kninu su otvoreni novi studentski dom i knjižnica. Grad je to u kojem živi oko 15 i pol tisuća stanovnika, no muči ih sve veći odlazak mladih. Mnogi vape za radnim mjestima. U pomoć priskače Europska unija, koja će idućih godina u Knin uložiti 165 milijuna kuna.

Vezani članci Zrakoplov prisilno sletio kod Knina Zrakoplov prisilno sletio blizu Knina, pronašli ga vatrogasci. Nitko nije ozlijeđen, otkriveno i što je bilo uzrok slijetanja Ministar Davor Božinović Božinović o uzvicima "Za dom spremni" u Kninu: "Ja nisam neki pasionirani stalker Skeje i ne poduzimam ništa. Policija prijavljuje takve pokliče, no to ne dobiva pravosudni epilog"

"Prije sam bija sretan kad sam zapošljava ljude, nažalost sad sam sretan kad im otkazivam, jer su prevelike obaveze", kaže nam Neno Elez, vlasnik kafića u centru Knina.

Na Zavodu za zapošljavanje je oko 1600 nezaposlenih, a oko 2800 njih ima posao, govore u gradskoj upravi. Građani kažu da se za Knin čuje kad je proslava Oluje, a ostalih dana sve utihne.

Kninsko Veleučilište pohađa oko 500 studenata, od kojih je njih 70 jučer dobilo diplome. "Voljela bih ostati u Hrvatskoj. Nadam se da će biti nešto u Kninu, bilo di. Samo da ne moram ić vanka. Par cura nije došlo sad na promociju zato što je već otišlo u Njemačku", kaže Kristina Kocur.

Njezin kolega Ante Kurbaša također ne želi otići. "Već radim nešto privremeno i ostat ću tu nać posao. Knin kao mladi grad sigurno pruža dobre mogućnosti."

"Zajedno djelujemo, zajedno mučimo naše muke i nadamo se boljim danima", veli Nikola Blažević, gradonačelnik Knina.

U nove prostorije knjižnice i studentski dom, nekadašnje vojno skladište, uloženo je oko 22 milijuna kuna. Dom ima 78 postelja, a budućim studentima na raspolaganju će biti i kuhinja. No zbog problema tijekom izgradnje, studenti još nisu uselili.

Ministar obrazovanja Pavo Barišić ustvrdio je kako će korisnici vrlo brzo ući u taj dom. "Za mjesec dana će biti osposobljeno."

Uz pomoć EU-a, u Knin stiže i 165 milijuna kuna. "Vjerujem da će biti novih radnih mjesta s obzirom na to što će biti financirano u narednom šestogodišnjem razdoblju", kaže Gabriela Žalac, ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU-a. Planira se uložiti u turizam, gospodarstvo, očuvanje rijeke Krke i obnovu staroga dijela grada.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju