Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BORBA ZA BOLJI ŽIVOT

ŽIVOT U KNINU "Prije sam bija sretan kad sam zapošljava ljude, nažalost sad sam sretan kad im otkazivam"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Zavodu za zapošljavanje je oko 1600 nezaposlenih, a oko 2800 njih ima posao, govore u gradskoj upravi. Građani kažu da se za Knin čuje kad je proslava Oluje, a ostalih dana sve utihne.

U Kninu su otvoreni novi studentski dom i knjižnica. Grad je to u kojem živi oko 15 i pol tisuća stanovnika, no muči ih sve veći odlazak mladih. Mnogi vape za radnim mjestima. U pomoć priskače Europska unija, koja će idućih godina u Knin uložiti 165 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Dizanje hrvatske zastave na kninskoj tvrđavi 28. obljetnica Obilježavanje Oluje u Kninu, Plenković održao govor: "Nećemo dopustiti Srbiji da bude regionalni tužitelj i sudac" Ilustracija 28. godišnjica Kako je provedena akcija Oluja, najveća vojna akcija u Domovinskom ratu

"Prije sam bija sretan kad sam zapošljava ljude, nažalost sad sam sretan kad im otkazivam, jer su prevelike obaveze", kaže nam Neno Elez, vlasnik kafića u centru Knina.

Na Zavodu za zapošljavanje je oko 1600 nezaposlenih, a oko 2800 njih ima posao, govore u gradskoj upravi. Građani kažu da se za Knin čuje kad je proslava Oluje, a ostalih dana sve utihne.

Kninsko Veleučilište pohađa oko 500 studenata, od kojih je njih 70 jučer dobilo diplome. "Voljela bih ostati u Hrvatskoj. Nadam se da će biti nešto u Kninu, bilo di. Samo da ne moram ić vanka. Par cura nije došlo sad na promociju zato što je već otišlo u Njemačku", kaže Kristina Kocur.

Njezin kolega Ante Kurbaša također ne želi otići. "Već radim nešto privremeno i ostat ću tu nać posao. Knin kao mladi grad sigurno pruža dobre mogućnosti."

"Zajedno djelujemo, zajedno mučimo naše muke i nadamo se boljim danima", veli Nikola Blažević, gradonačelnik Knina.

U nove prostorije knjižnice i studentski dom, nekadašnje vojno skladište, uloženo je oko 22 milijuna kuna. Dom ima 78 postelja, a budućim studentima na raspolaganju će biti i kuhinja. No zbog problema tijekom izgradnje, studenti još nisu uselili.

Ministar obrazovanja Pavo Barišić ustvrdio je kako će korisnici vrlo brzo ući u taj dom. "Za mjesec dana će biti osposobljeno."

Uz pomoć EU-a, u Knin stiže i 165 milijuna kuna. "Vjerujem da će biti novih radnih mjesta s obzirom na to što će biti financirano u narednom šestogodišnjem razdoblju", kaže Gabriela Žalac, ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU-a. Planira se uložiti u turizam, gospodarstvo, očuvanje rijeke Krke i obnovu staroga dijela grada.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene