Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uvjeren u pobjedu

Lokalni izbori 2017: Sinčić kandidat za gradonačelnika Karlovca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidat Živog zida za gradonačelnika Karlovca je predsjednik te stranke Ivan Vilibor Sinčić, kandidat za karlovačkog župana je Hrvoje Hoffman, a u Karlovcu su u petak predstavljeni i kandidati za gradonačelnike Duge Rese i Slunja Zlatko Matečić i Nikolina Požega.

Živi zid će na lokalne izbore izaći samostalno, imat će kandidate u svim gradovima, ali ne i u svim općinama u Karlovačkoj županiji, a u Karlovcu će imati i listu za Gradsko vijeće, kao i za Županijsku skupštinu, najavili su predstavnici te stranke danas na konferenciji za novinare na Starom gradu Dubovcu iznad Karlovca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SDP izgubio gradsko vijeće Rijeke Obersnel za Dnevnik Nove TV: ''Gotovo svi ujedinili su se protiv SDP-ove koalicije i mene'' Slika nije dostupna Gotova drama u Starom Gradu Rasplela se zavrzlama između Mihaele i Antonija

Sinčić je najavio da će se on i Živi zid boriti za novi sustav vrijednosti i novi sustav upravljanja na lokalnoj razini. Oni koji su na vlasti provode feudalan način upravljanja, drže sav javni sektor, sve mogućnosti zapošljavanja i školovanja, rekao je.

"Nažalost, od dječjih vrtića, lovačkih društava pa do uprave, sve je premreženo korupcijom, nepotizmom i klijentelizmom. Osobe koje možda nemaju kvalifikacija zapošljavaju se, a za svaku takvu osobu jedna kvalificirana i školovana, koja je trebala dobiti to radno mjesto, vjerojatno ode u inozemstvo," rekao je.

Mi ćemo se boriti ne samo za Karlovac i Karlovačku županiju, nego i za cijelu Hrvatsku u kojoj će svi imati jednake šanse, u kojoj će se cijeniti radne navike, znanje, školovanje, a ne to čiji si, iz koje si stranke ili čiji si prijatelj ili rođak, poručio je Sinčić.

Uvjeren je da će postati gradonačelnik Karlovca i očekuje da će imati stabilnu većinu u Gradskom vijeću. Najavio je da će radi obavljanja gradonačelničke funkcije preseliti iz Zagreba u svoju obiteljsku kuću u karlovačkom naselju Jelsa. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene