Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj avioni

Živi zid podnosi kaznene prijave: "Želimo da DORH i USKOK ispitaju je li bilo koruptivnih radnji"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar obrane Damir Krstičević reagirao je na mail u kojem američko veleposlanstvo upozorava ministrova pomoćnika da Izrael možda neće dobiti dozvolu za prodaju zrakoplova F-16 Hrvatskoj.

Ministar za Dnevnik Nove TV ne demantira postojanje takvog mejla koji je stigao još u prosincu 2017. Kaže da se vodila opsežna prepiska na više razina i da je izmijenjeno više od tisuću mejlova. Oporbeni SDP traži ministrovu ostavku jer je, tvrde, lagao javnosti da nije znao za američka upozorenja. Živi zid najavljuje kaznenu prijavu protiv ministra.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 1. travnja 2009. Hrvatska prije deset godina ušla u NATO: "Nitko vam više neće uzeti slobodu" Predsjednik SDP-a Davor Bernardić (Foto: Dnevnik.hr) Interpelacija u Saboru Bernardić: ''Vlada je inzistirala na rizičnom poslu zbog kojeg je Hrvatska izgubila i vrijeme i novac''

"U ovako složenom procesu izmijenjeno je više od tisuću mailova, vođena je iznimno zahtjevna korespondencija, ali ono što je bitno, ponavljam - niti jednim službenim dokumentom američka strana nije zabranila prodaju izraelskih zrakoplova Hrvatskoj, nego im je izdala i službeno predodobrenje koje je bilo nužno za valjanost izraelske ponude", odgovor je ministra Krstičevića.

Reagirao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić. "Sada je potpuno jasno da su i predsjednik vlade i predsjednica i ministar Krstičević sve znali, da su bili upozoreni na vrijeme i da su lagali da papir upozorenja ne postoji, a on postoji. Na taj su način direktno i svjesno pokušavali obmanjivati hrvatsku javnost i ono što tražimo je hitna ostavka ministra Krstičevića", jasan je Bernardić.

Dominik Vuletić iz Živog zida najavio je podizanje kaznene prijave. "Rukovodstvo političke stranke Živi zid odlučilo se podnijeti kazenenu prijavu protiv ministra obrane zbog sumnje u počinjenje tri kaznena djela. Zapravo želimo da DORH i USKOK ispitaju da li je tu bilo koruptivnih radnji, zlouporabe položaja i ovlasti i pogodovanja na natječaju", poručio je Vuletić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

 

Aktualno Drama u Nairobiju: "Čula sam pucnjeve, eksploziju i vidjela ljude kako bježe s rukama podignutima u zrak" Napad na kompleks hotela u Nairobiju (Foto: AFP) Napad na kompleks hotela u Nairobiju (Foto: AFP) Foto: Afp Napad na kompleks hotela u Nairobiju (Foto: AFP) Napad na kompleks hotela u Nairobiju (Foto: AFP) Foto: Afp Napad u Keniji (Foto: Raphael AMBASU / AFP) Napad u Keniji (Foto: Raphael AMBASU / AFP) Foto: Raphael AMBASU / AFP Napad u Nairobiju (Foto: Raphael AMBASU / AFP) Napad u Nairobiju (Foto: Raphael AMBASU / AFP) Foto: Raphael AMBASU / AFP +0 Napad u Nairobiju (Foto: SIMON MAINA / AFP) Svijet Drama u Nairobiju: "Čula sam pucnjeve, eksploziju i vidjela ljude kako bježe s rukama podignutima u zrak" 1/5 >>


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene