Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Život teče nesmetano

Zima okovala Liku: Izmjerena - 23 stupnja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska se već danima budi s tempertaurama debelo ispod nule.

U Otočcu je bilo čak minus 19, što je najniža temperatura ove godine. U Gorskom kotaru bilo je tek koji stupanj toplije. 'Ugodnih'  minus 15 bilo je u Delnicama i Crnome Lugu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ukinuti zimski uvjeti na cestama u Gorskom kotaru Slika nije dostupna Napokon je stigla zima

'Minus 23 bilo je na Šilniku, gdje je polje otvoreno, a ovdje minus 18, je osjetila se zima, grijali smo malo više', ispriričao je Zoran Jelinić iz Otočca. Meteorolozi kažu da ćemo narednih dana još više grijati naše domove. 'Da, hladno je zbog pritoka hladne fronte i bit će i hladnije', potvrdila je meteorologija Nove TV Ana Bago.

Nema problema s vozilima

Većih problema s vozilima Ličani nisu imali. 'Vozim benzinca i nikakvih problema nije bilo, a a dizelima malo ima problema jer  se nafta smrzava', objasnio je Tomislav Marković iz Otočca. Stručnjaci upozoravaju da u ovo hladno vrijeme trebamo oprezno postupati s limenim ljubimcima.

'Kad se stigne na odredište obavezno je dizanje metlica brisača da ujutro slučajno ne bi došlo do smrzavnja', poručio je Sanjin Huš, mehaničar. Dodao je da bi bilo poželjno namazati bravice. Za prvu ruku, brave se mogu namazati i običnim jestivim uljem. Znaju to i Gorani koji danas vozački ispit polažu doslovno na ledu.

'Razlika je, duži je put kočenja i treba znati ipak po ovom snijegu voziti', tvrdi Stela Delač iz Lokva koja polaže vozački ispit. Njezin instruktor Rudi Ožanić dodaje kako se na ovaj način postaje pravi vozač. 'Ovi naši vozači koji polažu u ovim zimskim uvjetima, znaju voziti i po ljeti i po zimi', ističe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene