Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gradonačelnik je najavio uvođenje polusatne vozne karte za ZET koja će vrijediti pola sata.


Od prvoga veljače ZET će, uz postojeću voznu kartu od 10 kuna i trajanja 90 minuta, uvesti i polusatnu kartu po cijeni od četiri kune, najavi je gradonačelnik Milan Bandić na Radio Sljemenu.

Vezani članci Tomislav Tomašević - 4 Tomašević izabran za gradonačelnika Zagreba: Pogledajte rezultat u odnosu na zlatno doba Milana Bandića Dario Juričan otvorio autobusni promet u Zagrebu Juričan ranom zorom otvorio autobusni promet u Zagrebu: ''Vrijednom vozaču donio sam pogonsko gorivo - burek, jogurt i 100 eura''

"Želimo da građani mogu izabrati. Oni, koji se kraće voze, do 30 minuta, plate 4 kune, a oni, koji se voze do 90 minuta, plate 10 kuna. Ako budemo vidjeli iz medija dato građani, u pravilu, prihvaćaju, od 1.veljače će to vrijediti. Ako ne prihvate, ostat će po starom, ali ja vjerujem da će prihvatiti jer to ide njima u prilog, posebno ljudima iz centra grada i onima koji dođu u Zagreb, a voze se stanicu, dvije ili tri", kazao je gradonačelnik Bandić za Radio Sljeme

U ZET-u su za Dnevnik.hr kazali kako intenzivno rade na uvođenju polusatne karte te će o svemu uskoro obavijestiti javnost.

"ZET se intenzivno priprema za uvođenje polusatne karte, što podrazumijeva prilagodbu sustava elektroničke naplate prijevoza, infrastrukture općenito te promjene u našoj prodajnoj mreži i svakodnevnoj praksi. Prema prvim reakcijama putnika, najavljena novost je i više nego dobro prihvaćena", poručili su iz ZET-a.