Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USUSRET IZBORIMA

Dobre vijesti za stanovnike okolice Zagreba: Od 1. ožujka jeftiniji javni prijevoz

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz ZET-a su objavili kako su potpisali ugovor s Velikom Goricom, Zaprešićem, Bistrom, Klinča Selom, Lukom i Stupnikom pa će od 1. ožujka ti gradovi i općine pripadati II. zoni, u kojoj će se primjenjivati jednaka tarifna politika kakva je na snazi na cijelom području grada Zagreba, odnosno u I. zoni.

Stanovnici bliže okolice Zagreba uskoro bi se mogli jeftinije voziti javnim prijevozom. Naime, iz ZET-a su jučer izvijestili kako su potpisali ugovor s Velikom Goricom, Zaprešićem, Bistrom, Klinča Selom, Lukom i Stupnikom pa će od 1. ožujka ti gradovi i općine pripadati II. zoni, u kojoj će se primjenjivati jednaka tarifna politika kakva je na snazi na cijelom području grada Zagreba, odnosno u I. zoni.

Pročitajte i ovo Zastoj prometa na križanju Savska-Vukovarska zastoji i gužve FOTO Kaos u prometu u Zagrebu: Tramvaj iskliznuo iz tračnica Ilustracija Odluka na Skupštini Nova pravila za besplatni pokaz u Zagrebu: Pogledajte što se mijenja nakon 11 godina

"U praksi to znači kako će javni prijevoz biti dostupniji i onim putnicima koji usluge ZET-a koriste u drugoj zoni. Na tom području također će se moći koristiti karte po cijeni od 4 kune za vožnju od 30 minuta. Za vožnje duljim relacijama na raspolaganju će i u drugoj zoni biti karta valjanosti 90 minuta i cijene 10 kuna.

Podsjetimo, dosadašnji je tarifni model prometnu mrežu dijelio u 4 zone, a u izdvojenim gradovima i općinama za putovanje je bila dostupna pojedinačna karta po cijeni od 10 kuna i trajanja 30 minuta.

Napominjemo kako je za putovanje u svakoj pojedinoj zoni potrebno imati i odgovarajuću kartu. Prijelaz između prve i druge zone ostao je nepromijenjen. Pojedinačne papirnate karte vrijedit će za vožnju u jednom smjeru, dok se elektroničkim karticama može putovati bez obzira na smjer", kazali su u ZET-u.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene