Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritika osječkoj vlasti:

Željko Uhlir: 'Gradska uprava nije pokazala interes za POS'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Program poticanja stanogradnje (POS) će se, nakon Splita i Zagreba, pokrenuti i u Osijeku, ali u suradnji s APN-om, jer gradska uprava nije pokazala zanimanje za taj program, rekao je zamjenik ministrice graditeljstva Željko Uhlir.

Do danas je putem programa POS realizirano više od 5.500 stanova u državi, ukupne investicijske vrijednosti od 2,5 milijarde kuna. 

Pročitajte i ovo Uhićen ubojica - 1 Prijeti mu visoka kazna DORH podigao optužnicu protiv policajca koji je ubio studenticu u Osijeku Kreću subvencije za kredite za APN stanove - 6 navali narode Prvo jutro stiglo 310 prijava za subvencionirane stambene kredite, evo tko se sve može prijaviti i do kada

>>Evo kako do POS - ovih stanova!

Zamjenik ministrice graditeljstva Uhlir je dodao kako se očekuju povoljne cijene stanova, koje u Zagrebu iznose 1.100 eura po četvornom metru, a u Puli i Umagu, gdje je ostvarena suradnja s gradskim vlastima, manje od 900 eura po kvadratu, ali da se cijena ne može točno odrediti prije završetka natječaja za odabir izvođača radova.

Direktor APN-a Slavko Čukelj izvijestio je kako je u program POS-a do sada u Slavoniji i Baranji izgrađen 291 stan, od čega u Osijeku 72 stana, ali je posljednja građevina dovršena 2004. godine, a u zadnje vrijeme nije bilo suradnje s gradskom upravom.  Kazao je kako APN provodi anketu kako bi se provjerilo zanimanje građana za ovaj program, što je osnova za pregovore o raspisivanju natječaja i aktivnosti oko pronalaženja lokacije za gradnju stanova.

Uhlir je objasnio da se takva procedura provodi, ako lokalna samouprava ne surađuje u projektu, pa APN upućuje javni poziv građanima, radi utvrđivanja potreba za stanovima, dodavši kako ni zagrebačka gradska uprava nije pokazala zanimanje za suradnju u POS-u.

Na novinarski upit je li iz osječke gradske uprave stigao odgovor zbog čega nisu zainteresirani za program POS-a, Uhlir je kazao kako nije bilo konkretnog objašnjenja, ali je APN, nakon određenog vremena, gradu uputio dopis da će, ako se do veljače ne krene u projekt, sam započeti s realizacijom. Gradska uprava nije odgovorila na taj dopis, što nam je bio znak da ne žele pokrenuti proceduru, dodao je Uhlir. (HINA)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene