Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužbe o mitu

Budimir vs. Sabo: Evo što je odgovorio vukovarski gradonačelnik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Željko Sabo, gradonačelnik Vukovara izjavio je za Dnevnik Nove TV, kako strahuje što može sutra očekivati nakon ovoga.

'Sjećam se da prije izbora bio slogan Vukovar mora pasti, Karamarkov i HDZ-ov. Očito da se ne mire s rezultatima izbora za gradonačelnika u gradu Vukovaru, onda se treba diskreditirati tog čovjeka', rekao je za Dnevnik Nove TV Željko Sabo kojeg je vijećnica HDZ-a u vukovarskom Gradskom vijeću Marija Budimir optužila da joj je ponudio 'sve što poželi' u zamjenu za potporu projektima iza kojih stoji on i SDP.

Pročitajte i ovo Teroristi u Crocus City Hallu u Moskvi - 2 Mučnih 90 sekundi užasa "Ubijte ih bez milosti, dolazimo u ime Boga": Islamska država objavila zatrašujuću snimku napada u Moskvi Rat objavama - 1 Fotomontaže Politički rat proširio se na internet: Hoće li pobijediti lord Voldemort ili Karaplenković?

'Napad na moju suprugu, zatim priče da sam sam to učinio svojoj supruzi, sada ovo. Ne znam što mogu sutra očekivati, neku drogu podmetnutu u moje auto. Sve su to metode nekih bivših policajaca, UDBE i KOS-a, koji su '90. godine tajno snimali građane Vukovara od kojih su se neki kasnije i ubili', kaže Sabo.

>> Budimir: Sabo mi je ponudio 'sve što poželim'

'Očito je da je mjesec dan nakon razgovora mene i gospođe Budimir negdje bila montaža, možda u vrhu i u središnjici HDZ-a, koja se sada plasirala u javnosti. Angažirao sam svog odvjetnika jer nisam učinio nikakvo kazneno djelo niti sam na bilo koji način uznemiren zbog ičega što činim i moji će mi odvjetnici reći što mi je činiti dalje', zaključio je vukovarski gradonačelnik Sabo.  

Budimir: Sabo mi je ponudio 'sve što poželim'

'Željela bih potvrditi autentičnost danas obavljenog transkripta u Večernjem listu. Gradonačelnik Sabo mi je kao vijećnici HDZ-a ponudio sredstva gospodarstvenika u iznosu o 50, 20, 10 tisuća kuna, kao i niz nekakvih funkcija. Isto tako kao što je on sam rekao 'sve što god poželim'', izjavila je za Dnevnik Nove TV Marija Budimir.

'Odgovorno stojim iza snimke koja je transkriptom objavljena. Ovim putem željela bih reći da u cijeloj toj priči nije važna ni tužba koja je najavljena s njegove strane. Nisam bitna ja, nego bih voljela da se javnost više uputi na njegove izgovorene riječi s obzirom da je on aktualni gradonačelnik grada Vukovara', objasnila je Budimir moteve zbog kojih je pustila snimku u javnost.

Dodala je također kako je predsjedavajući Gradskog odbora grada Vukovara obavješten je o njenom djelu. 'Što se tiče DORH-a, mislim da mjerodavne institucije znaju što bi sad trebalo poduzeti. Što s tiče gradonačelnika i određenih nedjela nekih ljudi, često su u DORH-u završavale u ladicama, a smisao snimke objavljene u novinama je da se javnost upozna s nezakonitim radom aktualnog gradonačelnika', tvrdi Budimir.

Prema njezinim riječima, Željko Sabo je takvu ponudu izrekao nakon sastanka koji je u Gradskoj upravi imala s njime u vezi projekata škole.

HDZ: Očekujemo očitovanje nadležnih

U ime HDZ-ove središnjice kratko se oglasila tek glasnogovornica Silvana Oruč Ivoš koja je kazala da su u HDZ-u neugodno iznenađeni ovakvom situacijom i kako očekuju da se očituju sve nadležne institucije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene