Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZA DNEVNIK NOVE TV

Kerum: "Puljkov igrokaz je ruganje Splitu. Oni imaju neke tajne o tome što su radili. Ne vidim razloga zašto bi dao ostavku zbog svog zamjenika"

Nakon ostavke gradonačelnika Ivice Puljka i dogradonačelnika Bojana Ivoševića, Split ide na nove izbore. Za gradonačelnika će se kandidirati i Željko Kerum, a što ima poručiti rekao je u razgovoru za Dnevnik Nove TV.

Željko Kerum najavio je kandidaturu za gradonačelnika na nadolazećim prijevremenim izborima u Splitu.

"Ja ću se kandidirati ako gospodin Ivica Puljak da ostavku jer je ovaj njegov igrokaz i cirkus ruganje Splitu i građanima Splita. Jučer je najavio da će dati ostavku, danas je napravio pressicu i opet nije dao ostavku. To je ruganje građanima Splita", rekao je.

Kerum je dodao da je Puljkov dolazak na mjesto gradonačelnika doveo do podjele među građanima Splita.

"S druge strane, on je Grad zadužio za 210 milijuna kuna. Šteta koju nanosi on i njegova vlast pod hitno se treba zaustaviti", rekao je Kerum.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VIDLJIVOST TRANSRODNIH OSOBA Amerikanci od 11. travnja mogu birati oznaku roda "X" na putovnicama

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "neka ih proda rusiji" VIDEO Snimka koja slama srce: Cipelice poginule djevojčice (6) kao snažna poruka Zapadu - "Nije ih imala priliku nositi!"

Novinarka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić zatim ga je upitala što se krije iza Puljkove najave ostavke, budući da Kerum smatra da se radi o blefu.

"Krije se licemjerje. Nije on institucija niti on ima mandat pozivati vijećnike da daju ostavke niti ima mandat imenovati povjerenika za Grad Split. On to zna, ali upravna tijela će dati svoje mišljenje. Bilo bi dobro, kad je već to rekao, da podnese ostavku i da se krene s radom", rekao je Kerum.

Osim toga, Kerum smatra da Puljak nije imao razloga dati ostavku jer ima većinu Gradskom vijeću.

"Gradonačelnik daje ostavku ako je nesposoban za rad, kad je bolestan, kad nema većinu u Gradskom vijeću. On nije rekao da je bolestan i ima većinu tako da je ta cijela situacija igrokaz", rekao je uživo u Dnevniku Nove TV.

Kerum tvrdi da Puljak spašava Ivoševića

Kerum je rekao da četiri vijećnika iz njegove stranke neće podnijeti ostavke.

"Nisu nas vijećnici doveli do ove političke krize, nego gradonačelnik. Sve je ovo njegova igra da bi spasio svoga zamjenika. Jasno su mu njegovi partneri rekli da mu da ostavku i da se može nastaviti s radom", rekao je.

Na pitanje zašto ga Puljak spašava, Kerum je odgovorio: "Zato što ga ima u šaci. Oni imaju neke tajne o tome što su i kako radili. Ne vidim razloga zašto bi dao ostavku zbog svog zamjenika. Nije Puljak dobio kaznenu prijavu, nego njegov zamjenik."

Kerum je također rekao da će vijećnici teško dati ostavke u dovoljnom broju da bi se održali izbori i za Gradsko vijeće.

"Ako Puljak da ostavku, on će izgubiti na izborima. Možda su radili istraživanje da je Matija Posavec nakon optužbi dobio izbore. Ali Zagorje je Zagorje, a Split je Split. Činjenica je da je Puljak dao ostavku bez razloga. Neka navede zašto je dao ostavku", rekao je Kerum.

"Splićanima će se otvoriti oči jer će postaviti isto pitanje kao i ja: 'Zbog čega si doveo Split u situaciju da stagnira? Zbog čega si uzeo 210 milijuna kuna kredita, a ne znaš na što si ih potrošio?'", dodao je.

Pročitajte i ovo Humanitarna pomoć za Ukrajinu - Ilustracija HUMANOST NA DJELU Konvoj Hrvatskog Caritasa s tridesetak tona pomoći stigao u Ukrajinu

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NAJSKUPLJI MANEVAR Splitski SDP: "Što ako Ivošević bude osuđen? Hoće li se onda treći put ići u izbore"

Jurišić ga je zatim pitala hoće li tražiti potporu HDZ-a, budući da ta stranka nije predstavila svog kandidata za prijevremene izbore.

"Ja idem kao Željko Kerum i ja imam najveće šanse pobijediti s obzirom na moje životno iskustvo, na ono što sam radio za Split. Splićani znaju da sam socijalno osjetljiv, da sam pomagao građanima, da sam radio velike projekte u Splitu. Razlika između mene i drugih je što sam ja davao, a ne uzimao", rekao je.

"Jasno je da HDZ i ja imamo isto biračko tijelo i vremena za dogovor između nas nema. Ja sam uvjeren da će većina HDZ-ova članstva i birača meni dati podršku. S druge strane, postoji ljevica koja nema kandidata osim Puljka, ali ima i među tim ljudima onih koji mene cijene, poštuju i dat će mi glas", zaključio je.

Puljak i Ivošević najavili ostavke

Ivica Puljak i Bojan Ivošević na zajedničkoj konferenciji za medije objavili su da podnose ostavke i da će Split ponovo ići na izbore. Puljak je rekao da Ivošević njemu nije teret te da ga se ne odriče unatoč optužnici Državnog odvjetništva za prijetnje. Izbori bi se, prema njihovim riječima, trebali održati u lipnju zajedno s kotarskima.

"Split ide na nove izbore, na referendum o budućnosti ili prošlosti, na referendum o redu ili neredu. Pozivam gospodina Vicu Mihanovića i Željka Keruma da izađu na ovaj megdan i da građani Splita odluče kakav Split žele", rekao je Puljak.

Na pitanje novinara je li mu optužnica DORH-a uteg, Ivošević je odgovorio: "Mislim da ste vi zadnjih dana više pričali s građanima na ulici nego ja pa bolje znate odgovor na ovo pitanje. Optužnica, osim politički, u smislu ovih pitanja i rasprava, meni osobno nije."

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene