Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vodstvo splitskoga SDP- a ocijenilo je u četvrtak ostavke gradonačelnika Ivice Puljka i njegova zamjenika Bojana Ivoševića "opasnim presedanom" i spašavanjem Ivoševića, što je, po njima, jedan od najskupljih manevara koji će stajati dva milijuna kuna.


"Riječ je o opasnom presedanu jer je politički interes jedne osobe stavljen iznad pravne države te se u izborima vidi spas pojedinca od potencijalnoga kaznenog djela", rekao je na konferenciji za novinare predsjednik splitskog SDP-a Damir Barbir.

Za ostavke gradonačelnika Ivice Puljka i njegova zamjenika Bojana  Ivoševića, nakon kojih slijede novi izbori, Barbir je rekao da je to "prvi put viđeno u praksi u hrvatskoj državi i predstavlja određenu zloporabu izbornog procesa".

"Što ako Ivošević bude osuđen? Hoće li se onda treći put ići u izbore? Ako će se ići, čemu ovi izbori? Naš stav je da je to izuzetno loše za Split i građane", rekao je Barbir.

Puljak je tijekom dana novinarima rekao kako njegov drugi zamjenik Antonio Kuzmanić ostaje povjerenik u Gradu do novih izbora.

Tajnik splitskog SDP-a Davor Matijević smatra kako Kuzmanićev ostanak na dužnosti povjerenika Grada "nije primjeren".

"Ako tim daje ostavku, moraju svi ići, te je nekorektno i neprikladno da ostavljaju Kuzmanića da provodi njihovu politiku dok oni vode kampanju", istaknuo je.

Po Matijevićevim riječima, Puljak kao gradonačelnik "nije imao destrukcija" te je njegova i Ivoševićeva ostavka samo manevar. "Smatram da je ovaj manevar, zapravo, samo spašavanje Bojana Ivoševića, i ovo je jedan od najskupljih manevara spašavanja nečijeg imidža jer će ovi izbori koštati dva milijuna kuna", istaknuo je Matijević.

Puljak najavio ostavku, presica - 1 Puljak i Ivošević dali ostavku. Otkrili kada bi Splićani mogli na izbore: ''Pozivam Mihanovića i Keruma da izađu na ovaj megdan''

Ivica Puljak i Bojan Ivošević HDZ najavljuje ostavku devet svojih vijećnika: "Rizik je da vlast opet osvoji Kerum"

Ocijenio je kako je bolje da nema Gradskog vijeća Splita, nego da u njemu većinu imaju HDZ i HGS.

"Ako gradonačelnikovi vijećnici dadu ostavke, onda ćemo i mi to učiniti (dva vijećnika SDP-a), ali on (Puljak) to nije rekao", dodao je Matijević.

Izvanredna konferencija za novinare splitskog SDP-a održana je nakon što su Puljak i Ivošević potvrdili da daju ostavke. Puljak je pritom, kritizirajući HDZ i HGS Željka Keruma, rekao da pripadaju prošlim vremenima, a spomenuo i SDP te ocijenio da i ta stranka pripada staroj politici.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju