Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HUMANOST NA DJELU

Konvoj Hrvatskog Caritasa s tridesetak tona pomoći stigao u Ukrajinu

Humanitarna pomoć za Ukrajinu - Ilustracija
Humanitarna pomoć za Ukrajinu - Ilustracija Foto: DNEVNIK.hr
Konvoj Hrvatskog Caritasa koji je upućen u srijedu, s 30-ak tona humanitarne pomoći vrijedne više od 1.120.000 kuna, stigao je u četvrtak popodne u Mukačevo, grad na jugozapadu Ukrajine, izvijestio je Tiskovni ured Hrvatske biskupske konferencije (HBK).

Primatelj pošiljke Caritas Transkarpathia sv. Martin, dio darova proslijedit će u 200 kilometara udaljeni Ivano Frankivsk.

Dio darova upućen je i prognanicima koji su zaklon našli u kolektivnom smještaju u mjestu Jaremče nedaleko Ivano Frankivska.

Darovi pak koje su u svojoj humanitarnoj akciji prikupili učenici OŠ Miroslava Krleže iz Zagreba uz potporu ravnateljice Silvane Galinović razveselit će njihove prognane vršnjake smještene u Caritasovom domu u mjestu Jablonica.

Preostale prikupljene proizvode - dezinfekcijska sredstva, lijekove, sokove, vodu, dječje kašice, instant kave, prehrambene proizvode, vreće za spavanje, jednokratne čaše, deke i drugo, Caritas Transkarpathia Sv. Martin uputit će sljedećih dana do nekog od svojih punktova u središnjoj i istočnoj Ukrajini.

Pročitajte i ovo Ivica Pirić, počasni konzul Ukrajine u Splitu donacije dobrodošle Pogledajte kako možete pomoći Ukrajini: "Njihova volja i želja za obranom domovine jača od bilo koje mehanizacije"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Akcija Hrvatskog Caritasa Evo kako možete pomoći građanima koji su pogođeni poplavama!

Također, Hrvatski je Caritas prognanim vjernicima u Ukrajini poslao i više od 5.000 krunica te prigodne narukvice u bojama ukrajinske zastave s porukama akcije Za 1000 radosti: Rado darujem i Gradim zajedno.

Hrvatski Caritas dva nova transporta pomoći priprema sredinom idućeg tjedna.

 

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene