Hrvoje Zekanović
Hrvoje Zekanović Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatski suverenisti počeli su prije tjedan dana u Hrvatskom saboru prikupljati potpise zastupnika kako bi se raspravio njihov prijedlog Zakona o zaštiti života koji definira da ljudski život počinje u trenutku začeća. Pobačaj bi, po njima, bio moguć samo u slučaju kada je trudnoćom ugrožen život trudnice.


Jučer se na Međunarodni dan života, koji se u crkvenoj godini obilježava prve nedjelje u veljači, o napretku peticije o zakonskoj zabrani pobačaja oglasio zastupnik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović.

Vezani članci Osvanuli predizborni plakati Hrvatskih suverenista 04 Predizborni plakati u kojem se protukandidati uspoređuju s bebama i lubenicama: "Zelen na površini, crven u srcu" Zatvoren kafić, ilustracija Poduzetnici pokrenuli peticiju: ''Nije vam palo na pamet da se pokrijete ušima od sramote, rastjerate uhljebe i konačno počnete raditi?''

Kazao je kako im za ulazak zakona u proceduru treba 30 potpisa, no do jučer je peticiju potpisalo tek njih desetero. 

Riječ je o Marijanu PavličekuMarku Milanoviću Litri, Željku Sačiću i samom Zekanoviću iz redova Hrvatskih suverenista, Zlatku Hasanbegoviću (Blok za Hrvatsku), Stjepi Bartulici (Domovinski pokret), Zvonimiru Troskotu i Nikoli Grmoji (Most), Karolini Vidović Krišto (nezavisna) te Milanu Vrkljanu (nezavisni).

"Ne očekujem da će netko iz lijevo-liberalnog bloka dati podršku ovakvom prijedlogu zakona, međutim moram priznati da sam razočaran koliko je malo onih koji se makar formalno deklarativno zalažu za zaštitu života, a ne žele ni prstom mrdnuti da se on zaštiti. Smatram da je najvažniji posao kršćanina u politici izboriti se za zaštitu života od njegova početka, začeća!

Smiješne izlike, kao na primjer da zakon nije dobar, a ne navodeći što ne valja, da je previše kratak, a istovremeno kritičari predlažu zakone od dvije rečenice, izlika: 'sad su nam važniji lokalni izbori pa nam nije pragmatično ulaziti u svjetonazorske teme', pokazuju stvarni karakter svih nepotpisnika", napisao je Zekanović. 

Međunarodni dan života Današnji dan je posvećen isticanju važnosti zaštite ljudskog života od začeća do prirodne smrti....

Objavljuje Hrvoje ZekanovićNedjelja, 7. veljače 2021.