Nakon pokušaja ubojstva policajca ograničen pristup Markovu trgu - 3
Nakon pokušaja ubojstva policajca ograničen pristup Markovu trgu - 3 Foto: Patrik Macek/Pixsell

Policajac koji je u ponedjeljak ujutro ranjen u napadu na Markovu trgu stabilno je i bez temperature, doznaje se iz KBC-a Sestre milosrdnice.


Zdravstveno stanje policajca ranjenog u napadu u ponedjeljak ujutro stabilno je. Liječnici trenutno rade na previjanju rana i prate njegovo stanje kako ne bi došlo do infekcije.

"Ranjeni pacijent je stabilno, dobrog općeg stanja, bez temperature. Za sada se radi previjanje prostrijelnih rana i prati da ne bi došlo do infekcije s obzirom da je pacijent ranjen vatrenim oružjem pa se infekcija može pojaviti naknadno", kazao je dr.sc. Zvonimir Puljiz.

"Planira se kroz nekoliko dana započeti s fizikalnom terapijom kako bi se pacijentu omogućilo kretanje na nogama. Kada se utvrdi da su rane u potpunosti u redu i bez infekcije, planira se njihovo kirurško zatvaranje. Ruka je sanirana i mobilizirana vanjskim fiksatorima te zahtjeva daljnje medicinsko praćenje", dodao je.

Premijer Andrej Plenković ranije je kazao da, prema informacijama kojima zasad raspolažu, napad na Trgu svetog Marka koji se dogodio u ponedjeljak ima i elemente terorističkog akta.

Andrej Plenković na konferenciji za medije ''Ne isključujem mogućnost novih incidenata'': Plenković objasnio izjavu o terorističkom aktu i oštro prozvao Milanovića

Očevid na Markovu trgu nakon pucnjave 17 sekundi užasa: "Tih pedesetak metara od ulaza u Vladu, onako ranjen, prešao je nesvjesno. A onda se srušio..."

Napadač koji je na Markovu trgu otvorio rafalnu paljbu pred zgradom Vlade 22-godišnji je mladić iz Kutine. Pucao je u trojicu policajaca, a u pucnjavi je ranjen 31-godišnji policajac koji je radio kao pripadnik osiguranja. Cijeli napad trajao je oko 17 sekundi, pokazale su snimke videonadzora.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju