Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Inicijativa Mosta

Marić o plaćanju u eurima: "Mene nitko ništa nije pitao"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar financija Zdravko Marić i ministar turizma Gari Cappelli osvrnuli su se na inicijativu Mosta u uvođenju plaćanja eurima.

Ministar financija Zdravko Marić uoči današnje sjednice Vlade kratko se osvrnuo na inicijativu Mosta o uvođenju ograničenog plaćanja u eurima tijekom turističke sezone.

Pročitajte i ovo Zdravko Marić Moguća investicijska razina Marić nakon dobrih vijesti iz Moody'sa: "Ovo je šlag na torti. To je prvi efekt formalnog članstva u eurozoni" Slika nije dostupna veliko priznanje Korak smo bliže uvođenju eura: Prihvaćena preporuka o spremnosti Hrvatske za ulaz u europodručje

"Nemam komentara na tu inicijativu, nitko mi ništa nije najavio niti me pitao ili informirao", kazao je Marić.

Sličnog je razmišljanja i ministar turizma Gari Cappelli.

"Nemam tu što komentirati, zna se što se može plaćati eurima, a što ne. Turizam je izvozna grana, 90 posto plaćanja je devizno pa svejedno idu devizna plaćanja izvana prema bukingu", kazao je Cappelli.

Podsjetimo, zastupnik Mosta Maro Kristić danas je u Saboru iznio prijedlog ograničenog uvođenja plaćanja eurima.

"Zbog nemogućnosti plaćanja u eurima, brojni turisti u sezoni odustaju od kupnje suvenira i ostalih transakcija jer ne žele čekati u redovima u mjenjačnicama. Time se gube milijuni, a uvođenjem plaćanja u eurima riješio bi se taj problem", kazao je Kristić.

Prijedlog Mosta je da se već od ove turističke sezone uvede mogućnost plaćanja u eurima, ali do dnevnog iznosa od 200 eura. Ta bi mjera trebala obuhvatiti cijelu Hrvatsku.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene