Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gradonačelnica Delnica

Snijeg je smetnja u prometu, ali mogao bi i privući goste: "Sva sanjkališta i skijališta bit će otvorena"

Aktualno Galerija Katarina Mihelčić, gradonačelnica Delnica - 1 Katarina Mihelčić, gradonačelnica Delnica - 1 Foto: DNEVNIK.hr Delnice zametene snijegom Delnice zametene snijegom Foto: DNEVNIK.hr Katarina Jusić Mezga Katarina Jusić Mezga Foto: DNEVNIK.hr +0 Katarina Mihelčić, gradonačelnica Delnica - 2 Galerija 1/4 >>
Zbog snijega i jakog vjetra više od 700 kućanstava na potezu od Karlobaga do Gračaca nije imalo električnu energiju. Kvarovi se otklanjaju, pa su, kažu iz HEP-a, trenutačno tek rijetka kućanstva u mraku. No i HEP-u i vozačima probleme danas stvara bura, koja ponovno zatvara ceste iz unutrašnjosti prema Kvarneru i jugu zemlje.

Reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić Mezga otkriva kakvo je trenutačno stanje u prometu.

"I dalje nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama od Rijeke, Istre, Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto.
Mi smo u Delnicama - snijeg i dalje pada. A grad izgleda zatrpano od snijega, ali idilično", rekla je reporterka.

Je li idilična i zimska svakodnevica, otkrila je gradonačelnica Delnica i načelnica stožera Civilne zaštite Katarina Mihelčić.

"Nema izbora, zna se da se svako jutro mora krenuti na posao. Zna se da ceste moraju biti prohodne i zbog hitnih službi i intervencija", rekla je gradonačelnica i dodala: "Bitno je da su ceste prohodne, da možemo doći do onih kojima je to najpotrebnije."

Stanovnici unatoč nevremenu ipak nisu završili odsječeni zahvaljujući lokalnim udrugama.

"Oni su na raspolaganju svim osobama starije dobi, a svi oni kojima je potrebna pomoć mogu uvijek zvati u gradsku upravu", poručila je.

S jedne strane snijeg je smetnja, ali s druge bi mogao privući nove goste u Delnice i okolicu.

"Ove godine vidimo da su već treći put padaline aktualne. Visine snijega su dosta dobre, što znači da će sva sanjkališta u Gorskom kotaru i kod nas, isto tako i skijališta, biti otvorena. Nadamo se da ćemo kada prestane padati uspjeti sve staze pripremiti za one koji će ovog vikenda biti naši posjetitelji", optimistično je zaključila gradonačelnica.
 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene