Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crveni meteoalarm

Vjetar i dalje stvara velike probleme u prometu: Kod Rijeke se prevrnuo kamion, no bar se struja vratila u Liku

Aktualno Galerija Stigla struja u Liku nakon problema izazvanih nevremenom - 3 Stigla struja u Liku nakon problema izazvanih nevremenom - 3 Foto: DNEVNIK.HR Stigla struja u Liku nakon problema izazvanih nevremenom - 2 Stigla struja u Liku nakon problema izazvanih nevremenom - 2 Foto: DNEVNIK.HR Stigla struja u Liku nakon problema izazvanih nevremenom - 1 Stigla struja u Liku nakon problema izazvanih nevremenom - 1 Foto: DNEVNIK.HR Crveni meteoalarm za Sjeverni Jadran: Ilustracija - 6 Crveni meteoalarm za Sjeverni Jadran: Ilustracija - 6 Foto: DNEVNIK.hr +4 Ilustracija Galerija 1/9 >>
Vjetar stvara probleme diljem Hrvatske i u srijedu. Kod Rijeke je ujutro jaka bura prevrnula kamion, a tijekom dana vratila se struja u Liku. Još samo nekoliko kućanstava čeka da i njihov problem bude riješen.

Za Istru, Kvarner i podvelebitsko područje na snazi je crveni meteoalarm, a u prekidu su neke trajektne, brodske i katamaranske linije.

Najjači udar vjetra zabilježen je u mjestu Povile kod Novog Vinodolskog od gotovo 168 kilometara na sat.

Zbog vjetra, ali i zimskih uvjeta nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama od Istre i Rijeke prema unutrašnjosti i obrnuto.

Na kružnom toku kod Križišća u srijedu oko 6:30 dogodila se prometna nesreća u kojoj nije bilo ozlijeđenih. 

''Teretnim vozilom marke Mercedes, zagrebačke registracije, upravljao je 58-godišnjak vozeći iz smjera Križišća prema A7. Uslijed naleta vjetra teretnjak se zanio u kružnom toku, a sve je završilo njegovim prevrtanjem. Zabilježena je samo materijalna šteta'', kazali su za DNEVNIK.hr iz primorsko goranske policije.

''To je neko uzaludno čekanje''

''Muka je, nisam toliko često na putu da spavam, ali imam drugih kamiona natovarenih za Rab, ne mogu već pet dana'', kaže Tomislav Martinović.

Slaven dodaje da je u utorak došao iz Zagreba i prenoćio, a u srijedu ujutro opet je bilo zatvoreno: ''To je neko uzaludno čekanje, cesta je gore suha, ali ima malih poteškoća i zatvara se''.

''Kuham grah s mesom i to je to, nema se što drugo, zima je, čekamo'', zaključuje Slavko Radić.

Pročitajte i ovo Zapeli u snijegu nakon što su ignorirali zabranu - 6 Kolaps na autocesti "To je kao da na raskrižju prođete kroz crveno": Neodgovorni vozači ignorirali upozorenja pa krenuli na put, neki s ljetnim gumama

Pročitajte i ovo Josip Brozičević - 2 Na snijeg bez zimske opreme Pročelnik HGSS-a za Dnevnik Nove TV o nesavjesnim vozačima: "Poruka je vrlo jednostavna - poslušajte nas barem jednom"

Crveni meteoalarm za Sjeverni Jadran: Ilustracija - 4 Stigla struja u Liku nakon problema izazvanih nevremenom - 2 Foto: DNEVNIK.HR

Stigla struja u Liku

U Ličko-senjskoj županiji, posebno u Donjem Lapcu, Srbu, Štikadi i u podvelebitskom Primorju od Karlobaga do Barić Drage, stotinjak korisnika ostalo je bez struje dan ranije.

U srijedu je taj problem otklonjen za većinu njih, a i preostalih šest kućanstava dobit će struju tijekom dana.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene