Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vjetar ometa promet

Zbog vjetra djelomična zabrana prometa na Jadranskoj magistrali

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog jakog vjetra na dionici Jadranske magistrale (D8), od Senja do Svete Marije Magdalene, zabrana je prometovanja za vozila I. skupine (autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama), izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Mjestimice vlažnih kolnika još ima u središnjoj Hrvatskoj i dijelu Slavonije. Jak vjetar povremeno otežava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na vijaduktu Bukovo. Na važnijim cestovnim pravcima promet je rijedak. Poteškoće u prometu mogu se očekivati tijekom dana na dionicama cesta na kojima su u tijeku radovi. Na Zagrebačkoj obilaznici (A 4 i A 3), vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h u zonama radova između čvorova Popovec i Ivanja Reka, te Kosnice i Buzina, u oba smjera.

Pročitajte i ovo Autocesta - 2 Troškovi su znatno smanjeni Otvoren novi izlaz autoceste A1: Trebao bi rasteretiti lokalne ceste od kamionskog prometa Bura, vjetar posebno prijepodne Upaljen crveni meteoalarm za jedno područje: Zbog olujne bure vrijeme je izuzetno opasno

Za sav promet zbog radova zatvorena je državna cesta D 22 Novi Marof-Sudovec. Obilazak je Breznica-Visoko-Sudovec. Za teretna vozila zatvorene su: D 34, Daruvar-Maslenjača, zbog klizišta, te ŽC 4030, na dionici Orahovica-Kutjevo (zbog sanacije klizišta). Za sav promet zatvorena je dionica državne ceste D 1, od Karlovačke ulice do spojne ceste sa Jadranskom avenijom (Puškarićeva ulica). Obilazak je Jadranskom avenijom i preko čvora Lučko.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na snazi je danas od 12 do 23 sata, na važnijim državnim cestama: D 8 (Jadranska magistrala), D 9 (Metković-Opuzen), D 21 (Kaštel-Kanfanar), D 66 (Pula-Labin-Opatija), D 23 (Žuta Lokva-Senj). Zabrane nema na autocestama, te na državnoj cesti D 1 (Lička magistrala).

Tradicionalna akcija Hrvatskog autokluba "Sigurno i vješto u prometu" održat će se i ove godine u 22 grada diljem Hrvatske. "Sigurno i vješto u prometu" je akcija koju Hrvatski autoklub i MUP na početku svake školske godine organiziraju već četrdeset i dvije godine zaredom. To je prilika koju koristimo kako bismo sve nas, a posebno vozače podsjetili na tisuće mališana koji svakoga dana odlaze i vraćaju se iz škole, prolazeći prometnicama izlažu se opasnostima koje vrebaju u prometu. Učinimo sve kako bi njihovo putovanje bilo što sigurnije, poručuju iz HAK-a! Na graničnim prijelazima nema čekanja.

Na GP Brčko-Gunja dopušten je promet vozilima mase do 9 tona (na mostu preko rijeke Save), a kontrolirani jednosmjerni promet sredinom mosta vozilima do 40 tona, s tim da razmak između vozila bude minimalno 35 metara. Najveća dopuštena brzina kretanja vozila, mostom Brčko-Gunja ograničena je na 40 km/h. Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe, izvijestio je HAK. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene