Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oprez u prometu!

Očekuje se gust promet na cestama, na A1 dvije nesreće u jednom satu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od 10,35 sati promet je normaliziran na autocesti A1 na dionici Jastrebarsko-Karlovac u blizini čvora Karlovac, nakon uklanjanja vozila iz prometne nesreće na 37. kilometru u smjeru mora, izvijestio je Hrvatski autoklub.

U obje nesreće radi se o slijetanju sa ceste, doznaje Dnevnik.hr u PU zagrebačkoj.  Prva nesreća, u kojoj je teško ozlijeđen motociklist, dogodila se nešto iza 4 sata ujutro. Motociklist je sletio s ceste na 14. kilometru prema Zagrebu.

Pročitajte i ovo Kolona - 3 Stvara se i mnogo smeća Kaos na cesti - Kilometarske kolone i višesatno čekanje izluđuju vozače i mještane: "Što Vlada čeka s obilaznicom?" Kraj produženog vikenda - 1 Problemi u prometu Produženi vikend uz gužve na cestama i prometne nesreće: "Vidjela sam auto kako ide prema nama, od silnog udarca jedva sam izašla"

Druga nesreća dogodila se na 12. kilometru oko 5 sati, također u smjeru Zagreba. S kolnika je sletio osobni automobil. U nesreći je ozlijeđeno nekoliko osoba koje su zbrinute u dvije zagrebačke bolnice.

>> Idete put Jadrana? Doznajte kojim je putem bolje - autocestom ili starom cestom!

Na Jadranskoj magistrali kod graničnog prijelaza Zaton Doli (D8) promet teče naizmjence, uz postavljenu privremenu prometnu signalizaciju, zbog teretnog vozila koje je ostalo u kvaru.

Na većini cesta u smjeru mora i unutrašnjosti promet je srednje gust, pojačan u priobalju duž Jadranske magistrale (D8), na Riječkoj obilaznici te prema otoku Krku. Vozače upozoravamo da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Očekuje se pojačan promet

Pojačan promet očekuje se u poslijepodnevnim satima u smjeru unutrašnjosti, odnosno sjevera. Posebice će se gust promet osjetiti na autocesti A1, na prilazima naplatnim kućicama u Lučkom i na A3, kod Ježeva, te na A2 Zagreb-Macelj, od Jankomira do Zaprešića i na naplati Trakošćan.

Povremeno će vrlo gust promet biti na Istarskom ipsilonu (od Mosta Mirna, odnosno od Buja, do granice i od Pule do Vodnjana) te na Jadranskoj magistrali (D8), posebice od Omiša do Kaštela i Ličkoj magistrali (D1), uglavnom od Korenice do Karlovca.

Zbog radova zatvorene su ceste D1 između Udbine i Gračaca, pa se vozi obilazno na relaciji Udbina-Gornja Ploča-Lovinac-Sveti Rok-Gračac i D28 Sveta Helena-Vrbovec, između čvorova Dubrava i Cugovec, a obilazak je preko Vrbovca. Na Jadranskoj magistrali (D8) kroz Novi Vinodolski do Kozice vozit će se u kolonama cijelo ljeto.

U Zagrebu, zbog izvođenja radova na polaganju vrelovoda i parovoda na Slavonskoj aveniji u zoni raskrižja sa Ulicom M. Čavića, koji će trajati do 22. srpnja, prometuje se dvosmjerno, kolnikom u smjeru istoka. U vrijeme pojačanog prometa moguće su gužve i zastoji.

Čeka se ulazak na graničnim prijelazima Metković i Aržano (oko jedan sat), Kamensko (oko 20 minuta) te u oba smjera na graničnom prijelazu Mali Prolog (oko 30 minuta). Na važnijim državnim cestama od podneva do 23 sata danas je na snazi zabrana prometa za teretna motorna vozila iznad 7,5 tona, a zabrane nema na autocestama i na državnoj cesti D1.

HAK savjetuje da se prije putovanja obavezno prekontrolira stanje vozila, tlak u gumama, akumulator, ulja i druge tekućine, te da se vozi bez nervoze i ponese dovoljno osvježavajućeg pića i hrane. Teško je savjetovati kojom cestom voziti, primjerice, u smjeru mora, no iskustvo govori da je zbog gužvi i dnevnih vrućina najbolje krenuti ranije i u ranim jutarnjim satima, odnosno tijekom noći, stoji u izvještaju HAK-a.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene