Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izračunali smo

Idete put Jadrana? Doznajte kojim je putem bolje - autocestom ili starom cestom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od udarnih turističkih vikenda očekivano prolazi u znaku pojačanog prometa ka moru, ali i prema unutrašnjosti.

Pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba te pred naplatom Rupa u oba smjera, kilometarske su kolone. Iz HAK-a vozače pozivaju na oprez i mole za strpljenje. Putovati autocestom ili starom cestom? Odabrati brži način putovanja ili putem stati na janjetinu i razgledavati prirodne ljepote? Prema moru ćemo krenuti bržim putem, no vidjet ćemo kako će se situacija razvijati.

Pročitajte i ovo Vožnja u pijanom stanju autocesta A3 Vozač sa skoro tri promila vozio u suprotnom smjeru na autocesti! Ilustracija kontrola prometa Gužva na autocesti A1: Policija provodila akciju

Kada smo stigli na Lučko, kolona je bila duga oko kilometar, čekali smo otprilike 15-ak minuta na prolaz. 'Više volim ići autocestom, zbog brzine prometa, ali danas je koma', kazao je Anđelko. Nakon samo tri kilometra na autocesti smo naišli na gužvu. Ubrzo joj saznajemo i uzrok - kvar dva automobila.

>>
Usporeno prema moru, raste kolona na Lučkom

Otišli smo i na staru cestu i vrlo brzo ubiremo njezine blagodati. Janjetina je na staroj cesti nezaobilazna. 'Na roštilj, sad pogotovo s djetetom. Jeftino je s obzirom što se sve dobije. Inače putujemo autocestom. Ugodnije je, nije dosadno kao na autocesti, a i u posljednje vrijeme je previše sudara na autocesti', kazao je Zoran.

Nastavili smo po staroj cesti i stižemo u Rastoke, turistički biser Slunja. 'Bili smo u prolazu pa smo došli da vidimo. Sve se mora platiti ovdje, hodaš pet minuta i gotovo, a platiš 20 – 30 kuna', kazala je Vanesa iz Melbournea.

Putujete li na Jadran autocestom, na cestarinu ćete potrošiti 180, a na gorivo 370 kuna. Starom cestom putovat ćete nešto duže, te na gorivo potrošiti 330 kuna, a na dobar zalogaj i kavu ili sok do 200 kuna. Konačna računica kaže da ćete na staroj cesti nešto i uštedjeti, no koji god put odabrali, prije svega, vozite sigurno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene