Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Radniku Inine rafinerije u Urinju nakon ispitivanja u Istražnom centru Županijskog suda u Rijeci zbog sumnje da je počinio teška kažnjiva djela protiv opće sigurnosti, t.j. da je prošli tjedan izazvao kolege, određeno je 48-satno zadržavanje u pritvoru.


Prema podatcima primorsko-goranske PU osumnjičeni radnik (1962.) iz Kastva sproveden je u Istražni centar Županijskog suda zbog sumnje da je počinio teška kažnjiva djela protiv opće sigurnosti, opasna za živote ljudi i imovinu, t.j. da je prošli tjedan izazvao smrt Inina radnika. 

Vezani članci Slika nije dostupna Radnik stradao jer nije koristio propisana zaštitna sredstva Slika nije dostupna Radnik INA-e umro od benzinskih para, očevid nemoguće provesti

Sumnja se da kao odgovorna i stručna osoba nije poduzeo propisane mjere za zaštitu od požara, eksplozije i otrovnih plinova, da nije stavio u djelovanje potrebne naprave i nije postupio po propisima i tehničkim pravilima o zaštitnim mjerama, naveli su u policiji.

Iz Županijskoga državnog odvjetništva u Rijeci izvijestili su da će danas Županijskom sudu predati istražni zahtjev protiv osumnjičenog djelatnika Ine. 

>> Radnik INA-e umro od benzinskih para, očevid nemoguće provesti

>> Radnik stradao jer nije koristio propisana zaštitna sredstva

Dok je obavljao poslove u Ininoj rafineriji u Urinju, 30. siječnja
smrtno je stradao radnik Zoran Mudrovčić (1971.) iz Novog Vinodolskog. Mudrovčić je preminuo u riječkom KBC-u od posljedica udisanja plinova naftnih prerađevina.

Inspektor zaštite na radu utvrdio je da se stradali radnik tijekom
intervencije na rafinerijskom spremniku nije koristio propisanim
zaštitnim sredstvima na licu, odnosno sredstvima za zaštitu dišnih organa od štetnih kemijskih tvari.

Također je utvrđeno da se nesreća dogodila zbog oštećenja na
spremniku, a Državni je inspektorat donio rješenje o zabrani njegove uporabe.