Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Radnik INA-e umro od benzinskih para, očevid nemoguće provesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Očevid nesreće na radu u Ininoj Rafineriji nafte u Urinju, u kojoj je rano jutros smrtno stradao radnik Zoran Mudrovčić (1971.) iz Novog Vinodolskog, još nije počeo, jer je pristup mjestu nesreće zabranjen zbog povećane koncentracije ugljikovodika i sumporovodika, doznaje se iz Državnog inspektorata i Operativnog dežurstva primorsko-goranske Policijske uprave.

Zoran Mudrovčić preminuo je noćas oko 2 sata u riječkom KBC-u zbog posljedica udisanja plinova nafnih prerađevina dok je obavljao poslove u Rafineriji nafte u Urinju.
Prema podacima Državnog centra 112, nesreća se dogodila 40 minuta nakon ponoći, a iz Rafinerije su odmah obavijestili Hitnu pomoć, koja je radnika prevezla u bolnicu, kao i policiju, pa su policijski djelatnici izišli na mjesto nesreće.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dovršena istraga Trovanje mineralnom: Policija otkrila što se dogodilo, prijavljene su dvije žene Slika nije dostupna Jedna velika i tri manje eksplozije U eksploziji INA-ine rafinerije ozlijeđen radnik

Iz Državnog inspektorata izvijestili su popodne da inspektor zaštite na radu, koji je izišao na mjesto nesreće, za sada ne može obaviti očevid, jer je u zraku oko spreminka, pokraj kojega se nesreća dogodila, još povećana koncentracija ugljikovodika i sumporovodika, pa je pristup mjestu događaja zabranjen.

Očevid će biti obavljen kad se za to stvore uvjeti, uzimaju se izjave očevidaca i sudionika događaja, a nadzor je u tijeku.

Iz Državnog su inspektorata još naveli da je "smrtno stradali radnik provjeravao propuštanje medija u spremniku po primitku dojave o propuštanju, odnosno zbog dojave o intenzivnom mirisu ugljikovodika i sumporovodika".

U Operativnom dežurstvu PU-a potvrdili su popodne da očevid na mjestu nesreće, zbog uvjeta, odnosno zbog povećane koncentracije ugljikovodika i sumporovodika, još nije počeo te su kazali da će vjerojatno biti obavljen sutra.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene