Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Produženi vikend

GUŽVE NA CESTAMA Zastoji zbog prometnih nesreća, kolone do 6 km

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na cestama diljem Hrvatske vozi se usporeno, a na nekim mjestima formirane su i kolone. Od jutros su se na A1 dogodile i dvije prometne nesreće. Vozači se pozivaju na strpljenje i pažljivu vožnju.

14:53 - Na autocesti A1 između čvorova Otočac i Perušić kod tunela Grič u smjeru mora vozi se otežano, zbog prometne nezgode. Korisnike molimo za strpljenje, poručuju iz HAK-a.

Pročitajte i ovo Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja Prometna nesreća na Bundeku Prometna nesreća Sudarila se dva automobila u Zagrebu: Jedna osoba ozlijeđena

Promet je pojačan na većini cesta u priobalju, iz smjera unutrašnjosti prema moru i obrnuto, kao i na autocesti A3 Bregana-Lipovac u oba smjera. Na autocestama su mogući zastoji u blizini odmorišta, čvorova i tunela pa vozačima savjetujemo da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zabilježene su sljedeće kolone vozila:

- na autocesti A1 kod naplatnih postaja Lučko u smjeru Zagreba oko 6 km;
- na A2 Zagreb-Macelj kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru Slovenije oko 1 km (usporen je promet u Republici Sloveniji poslije graničnog prijelaza Macelj);
- zbog pojačanog prometa prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona se dijelom proteže i na Istarski ipsilon duga je oko 4 km;
- na Krčkom mostu u smjeru Krka oko 1 km.

Povodom blagdana Velike Gospe zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5t bit će u nedjelju, 14. kolovoza, od 12 do 23 sata te u ponedjeljak, 15. kolovoza na sam blagdan Velike Gospe od 14 do 23 sata na pojedinim cestama u Istri i priobalju. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti DC1.

Pojačan je promet na cestama (vozi se uz povremene zastoje):

- A1 Zagreb-Split-Ploče u oba smjera;
- A2 Zagreb-Macelj u oba smjera;
- A3 Bregana-Lipovac u oba smjera;
- A7 GP Rupa-Diračje, Orehovica-Šmrika i kod čvora Matulji u oba smjera;
- kod Krčkog mosta u oba smjera;
- kod tunela Učka u oba smjera;
- na Istarskom ipsilonu;
- DC76 Baško Polje (DC8) - Zagvozd kroz tunel Sveti Ilija u oba smjera (povremeno se zatvara tunel Sveti Ilija u smjeru unutrašnjosti-radi izbjegavanja kolone vozila u tunelu);
- na Jadranskoj magistrali (DC8), posebice na prilazima: Novom Vinodolskom, Senju, Zadru, Šibeniku, Splitu, Omišu, Makarskoj i Dubrovniku.

Zbog jakog vjetra na autocesti A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h (autocesta je otvorena za sve skupine vozila).
Otvorena je dionica državne ceste DC29 između Laza i Marije Bistrice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene