Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osuđen Dejan Olhovi

Zbog otmice i traženja otkupnine manje od dvije godine zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na godinu i osam mjeseci zatvora na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđen Dejan Olhovi koji je svog 'suradnika' Frana Ljekaja oteo i tražio 100 tisuća eura te robu vrijednu pet milijuna kuna.

Olhovija je, nakon uhićenja u veljači prošle godine, policija opisala kao posebno nasilnu osobu koja iza sebe ima tridesetak kaznenih djela poput zloporabe droga, prijevara i imovinskih delikata. Ipak, kako je osuđen na kaznu manju od pet godina zatvora sud mu je ukinuo pritvor pa će izdržavanje kazne, nakon pravomoćnosti presude, čekati na slobodi.

Pročitajte i ovo Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji

Predsjednik sudskog vijeća Zdravko Majerović kazao je da je Olhovi osuđen jer je svog poznanika 14. veljače ove godine namamio u stan u naselju Špansko, svladao ga i zavezao lancem. Tamo ga je držao dva dana dok ga iz stana nije oslobodila policija, koju je o otmici obavijestila Ljekajeva supruga.

Olhovi je, naime, Ljekaju dozvolio da se javi supruzi i traži otkupninu te prijatelju Siniši Ježoviti, jednom od osuđenih sudionika otmice sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca. Istom presudom, za pomaganje Olhoviju u otmici Ljekaja oslobođen je Vladimir Švlam pa je i on pušten iz pritvora. (Hina)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene