Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na kolnik kod tunela Bristovac pala je velika stijena i dionica autoceste Sv. Rok – Maslenica ostaje zatvorena za promet do nedjelje.


Iako su s autoceste Zagreb - Split kod tunela Krpani večeras uklonjena vozila iz jutrošnje teške prometne nesreće, dionica Sv. Rok -Maslenica ostaje zatvorena za promet zbog velikog odrona kod tunela 'Bristovac', gdje je na kolnik pala velika stijena.

'Neposredno prije nego što je policija nakon završetka očevida predala HAC-u autocestu na saniranje kolničkih površina, srušila se velika stijena kod tunela Bristovac, drugog tunela od Sv. Roka u pravcu Zadra', doznaje se od vršitelja dužnosti direktora 'Održavanja i naplate cestarina' Hrvatskih autocesta Željka Kadijevića.

Budući da je velika količina kamenja na cesti, i to u usjeku, zbog sigurnosti prometa odlučeno je da autocesta ostaje noćas zatvorena za promet u oba smjera, a tijekom nedjelje provjerit će se mogućnost normalizacije prometa.

'Nije dovoljno ukloniti kamenje koje se odronilo jer postoji tendencija daljnjeg odronjavanja, a ako se to sutra tijekom dana nedvojbeno utvrdi, morat će se u sanaciju uključiti i Hrvatske ceste koje, za razliku od naše tvrtke, rade i građevinske zahvate', kazao je Kadijević.

Vozila i ostaci od jutrošnje teške prometne nesreće - lančanog sudara u kojemu su poginule tri a ozlijeđeno je 17 osoba, uklonjeni su s prometnice na 212. kilometru oko 20 sati večeras, a odron se dogodio desetak kilometara dalje. Kako je cesta zatvorena, nije nije stradao. (Hina)

Vezani članci Vlak za Križevce, ilustracija (Foto: Damir Špehar/PIXSELL) Nesreća kod Križevaca: Vlak s 20 putnika iskočio iz tračnica Gužve na autocesti, ilustracija (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Dvoje ljudi ozlijeđeno u sudaru automobila i motocikla na autocesti A1

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook