Obavijesti Pretražite Navigacija
Pozvane četiri inspekcije

Zbog nesnosnog smrada pokrenut izvanredni nadzor Jakuševca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proteklih su se desetak dana građani žalili na nesnosni smrad koji dopire s odlagališta otpada u Jakuševcu. Ministarstvo zaštite okoliša stoga je u izvanredni nadzor uputilo četiri inspekcijske službe.

Uprava za inspekcijske poslove Ministarstva zaštite okoliša i prirode uputila je poziv za provedbu izvanrednog koordiniranog nadzora odlagališta otpada Prudinec-Jakuševec nakon što su tijekom proteklih desetak dana zaprimljene višekratne prijave Zagrepčana na neugodne mirise koji se s tog odlagališta šire u okoliš.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Puli zbog smrada - 4 "Čist zrak, duga ljubav" Zbog smrada u Puli okupili se brojni građani: "Politika ne radi ništa, daju obećanja bez rezultata" Odlagalište otpada - 2 Mještani očajni Smeće im je godinama prvi susjed: U Vrbovcu Samoborskom bore se s nesnosnim smradom, a pomaka i dalje nema - "Ja više nemam kamo..."

>> Bandić: Protivim se spalionici u Gradu Zagrebu

'S obzirom na složenost problematike, a u cilju učinkovitog rješavanja problema i pribavljanja potpunog uvida u stanje, Uprava za inspekcijske poslove Ministarstva zaštite okoliša i prirode uputila je poziv za provedbu izvanrednog koordiniranog nadzora. Poziv je upućen inspekcijskim službama Ministarstva unutarnjih poslova (inspekcija za zaštitu od požara), Ministarstvu poljoprivrede (vodopravna inspekcija), Ministarstvu zdravlja (sanitarna inspekcija) i Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja (građevinska inspekcija)', stoji u priopćenju.

'Uz inspekciju zaštite okoliša navedene inspekcije drugih resora provest će koordinirani inspekcijski nadzor o čijim ćemo pravovremeno obavijestiti javnost kroz objedinjeno rješenje inspekcije zaštite okoliša našeg ministarstva', navodi se još u priopćenju koje je danas objavilo Ministarstvo zaštite okoliša i prirode. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene