Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Političko prepucavanje

Zbog neradnih nedjelja pale teške riječi, a obrtnici upozoravaju: "Goste ne zanima koji je dan"

Aktualno Galerija Split doskočio zabrani rada nedjeljom - 1 Split doskočio zabrani rada nedjeljom - 1 Foto: DNEVNIK.hr Split doskočio zabrani rada nedjeljom - 2 Split doskočio zabrani rada nedjeljom - 2 Foto: DNEVNIK.hr Split doskočio zabrani rada nedjeljom - 3 Split doskočio zabrani rada nedjeljom - 3 Foto: DNEVNIK.hr Split doskočio zabrani rada nedjeljom - 4 Split doskočio zabrani rada nedjeljom - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Split doskočio zabrani rada nedjeljom - 5 Galerija 1/5 >>
Do kraja godine za splitske obrtnike sve nedjelje i blagdani mogu biti radni dani. Gradonačelnik Ivica Puljak tom je odlukom izazvao i lavinu reakcija, između ostalog i premijera Andreja Plenkovića.

Tko želi, u Splitu može raditi svaku nedjelju i blagdan do kraja godine, a odluka Grada o proglašenju sajamskih dana odnosi se na kioske i štandove obrtnika.

"Mi obrtnici se slažemo, sretni smo što gradonačelnik ima sluha za nas obrtnike i što s nama surađuje u takvim stvarima", reporterki Dnevnika Nove TV Bruni Papić rekla je Ines Galić Kriste, članica Sekcije cvjećara Udruženja obrtnika Split.

Hoće li takvu odluku donijeti drugi gradovi, pitaju se mnogi. Iz Osijeka kratko poručuju da će sve raditi isključivo prema Zakonu o trgovini. U Rijeci će razmisliti o tome, kao i u Zagrebu.

"Razmišljamo o tome. Splitska je inicijativa dosta logična s obzirom na ovaj neradni režim, u sljedećim danima vidjet ćemo što ćemo odlučiti", objasnio je zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet.

Pročitajte i ovo Mjesec dana od odrona na Jakuševcu - 2 Problemi se nastavljaju Grad najavio brži odvoz smeća od nedjelje, a sanacija na Jakuševcu još nije ni počela: "Ne znam kako netko to misli...''

Nakon što je gradonačelnik Splita Ivica Puljak doskočio zabrani rada nedjeljom, nije dugo trebalo čekati na novu dozu političkog prepucavanja.

"Očekujem procesiju svaki dan, da je Puljak predvodi, očekujem blagdan svetog Dujma u Splitu svaki tjedan", rekao je premijer Andrej Plenković.

Uskoro je stigao i Puljkov odgovor.

"Proglasili smo sajamskim danima sve nedjelje i blagdane do kraja godine, pa štandovi i kiosci mogu raditi ako žele. Plenković spominje svetog Duju i procesiju, a ja onda njega pitam: Znate li vi koja je sedma Božja zapovijed?" istaknuo je.

Pročitajte i ovo Filip Dragović, predsjednik Instituta za sigurnosne politike Za Dnevnik Nove TV Stručnjak o strašnoj prometnoj nesreći i krijumčarenju ljudi: "Policija to ne može sama zaustaviti"

Obrtnici ne mare za političku notu. Odluku pozdravljaju, a posebno im je važno ljeto.

"Stranac kad dođe, gost kad dođe na odmor, njega ne zanima je li blagdan, je li ponedjeljak, je li petak ili utorak. U pravilu ga zanima ono što mu mi možemo ponuditi. U svakom slučaju, mislim da je ta odluka dobra za sve nas, isključivo područja i gradove koji su vezani za turizam", smatra Galić Kriste.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene