Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nedjelje razdora

Puljak oštro odgovorio Plenkoviću: "Znate li vi koja je sedma Božja zapovijed?"

Ivica Puljak
Ivica Puljak Foto: Tom Dubravec/Cropix
Splitski gradonačelnik Ivica Puljak odgovorio je premijeru Andreju Plenkoviću nakon što ga je on prozvao zbog proglašenja svih nedjelja sajamskim danima.

Nakon što je splitski gradonačelnik Ivica Puljak proglasio sve nedjelje i blagdane u 2024. godini sajamskim danima, njegovu odluku je u subotu komentirao i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Pročitajte i ovo Iločki most Nakon pregleda Most u Iloku ponovo pušten u promet, ali uz ograničenja

"Očekujem procesiju svaki dan, da je Puljak predvodi, očekujem blagdan svetog Dujma u Splitu svaki tjedan", poručio je Plenković.

Premijer nije dugo trebao čekati na odgovor iz Splita. Puljak mu je odgovorio istom mjerom.

"Vidim da Plenkoviću nije drago što smo ispravili jedan dio njegove loše odluke, vezane za rad nedjeljom, ono što smo mogli. Naime, proglasili smo sajamskim danima sve nedjelje i blagdane do kraja godine pa štandovi i kiosci mogu raditi ako žele. Plenković spominje svetog Duju i procesiju, a ja onda njega pitam: Znate li vi koja je sedma Božja zapovijed?", odgovorio mu je splitski gradonačelnik.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković Nakon huškanja Plenković odgovorio Domovinskom pokretu: "Priopćenje im je briljantno, a logički slijed im je još briljantniji"

"Mi ćemo i dalje ispravljati ono što možemo, a ako dobijemo priliku ispravit ćemo i sve ostalo: od zapošljavanja podobnih političkih kadrova u sve institucije i firme, do reorganizacije zemlje da se možemo normalno razvijati. Tada će se urušiti HDZ, a toga se Plenković najviše boji“, dodao je Puljak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene