Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Premijer Sanader nastavlja turneju po hrvatskim županijama. Boravak u Vukovaru osim po otvaranju gospodarske zone s više od 500 radnih mjesta zapamtit će po vjerojatno svom najkraćem govoru.


Bilo je toliko hladno da je za govornicom ostao svega dvije minute, osobno je otkazao govore ministara Damira Polančeca i Petra Čobankovića kako bi ceremonija što kraće trajala.

Vezani članci Ilustracija Kao 20-godišnjak rukama, nogama i kundakom tukao civile, šestorica usmrćena: Uhićen zbog ratnog zločina u Vukovaru Vukovarski vodotoranj - 2 Prestižno društvo: Vodotoranj u Vukovaru stao uz bok Eiffelovom tornju te velebnom Burj Khalifi iz Dubaija

U izgradnju gospodarske zone Vukovar  Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva i grad Vukovar uložili  su 27 milijuna kuna.

Otvarajući Zonu premijer Sanader je poručio kako svako društvo pa tako i hrvatsko treba znati cijeniti poduzetništvo i napore koje čine poduzetnici za njegov razvoj. 'Poduzetnici su ono što je vrijednost u svakom društvu jer bez njih nema niti novih radnih mjesta te rasta društvenog proizvoda i izlaska iz krize', poručio je Sanader.

Direktor Gospodarske zone Dražen Čović naveo je kako se Zona prostire na 33 hektara površine te je riječ o komunalno najopremljenijoj zoni u Hrvatskoj.

Od 16 poduzetničkih parcela, koliko ih se nalazi u Gospodarskoj zoni, 10 su već zauzeli poduzetnici, naveo je Čović dodajući kako bi u naredne četiri godine u Zoni zaposlenje trebalo naći oko 500 Vukovaraca.

Također je naveo kako je prije četiri godine stopa nezaposlenosti u Vukovaru iznosila 33, a danas je 18 posto, što prema, njegovim riječima, potvrđuje da je Zakon o obnovi i razvoju grada Vukovara u potpunosti ispunio razloge donošenja.