Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog bure, dionica autoceste A 1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica zatvorena je za sav promet, izvijestio je HAK.


Državnom cestom D 54 Maslenica-Zaton Obrovački prometuju samo osobna vozila. Obilazak za osobna vozila je državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog (D 50, D 27 i D 54), dok svi ostali idu preko Gračaca, Obrovca i Karina (D 50 i D 27).

Vezani članci DHMZ izdao je upozorenja za područje Velebitskog kanala, Kvarnera i sjevera Dalmacije Sutra ne putujte ako nije nužno: Ozbiljno upozorenje meteorologa, dio Hrvatske u crvenom Slika nije dostupna Na Pargu palo 13 centimetara snijega

Krčkim i Paškim mostovima, te na A 7 Orehovica-Sv. Kuzam zabrana je prometovanja za I. skupinu vozila: autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, Jadranskom magistralom (D 8) od Bakra do Senja i od Karlobaga do Svete Marije Magdalene za I. i II. skupinu što dodatno uključuje i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom, a dionicom Senj-Karlobag prometuju samo osobna vozila. Jak vjetar puše na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, između Kikovice i tunela Tuhobić.

Zbog prosvjeda, promet je prekinut na državnim cestama: D 1 od Mokrica do Velikog Trgovišća, D 43 kod Ivanić Grada (obilazno kroz grad) i Đurđevac-Šemovci, D 51 u mjestu Rešetari, D 214 u Bošnjacima i na županijskoj cesti ŽC 4005 u Lipovcu. Na dionici Podravske magistrale (D 2) Cvetkovec-Podravska Subotica, na državnim cestama: D 518 Jarmina-Ivankovo i na sjevernoj bjelovarskoj obilaznici u mjestu Letičani (D 524), te na županijskoj cesti ŽC 3084 u naselju Berek promet teče naizmjence.

Zbog zimskih uvjeta, zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na županijskim i lokalnim cestama na području Gornjeg Jelenja te u Lici na D506 Dobroselo- Mazin i D 42 Josipdol-Poljanak. Na graničnim prijelazima nema čekanja. Zbog jakog vjetra, otkazani su polasci katamarana na relacijama Rijeka-Mali Lošinj i Rijeka-Novalja (za otok Pag). (HIna)