Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odlazak Branka Šegona bio je, tvrdi Linić, politička odluka, a on ga i dalje smatra izvanrednim radnikom. Ako stranka odluči da šefica porezne mora otići to neće biti zbog znanja, struke i onog što je radila.


Uoči sjednice Vlade, ministar financija Slavko Linić rekao je da unatoč proširenju istrage USKOK-a na Nadu Čavlović Smiljanec, nema razloga za novu internu istragu ministarstva. Provedena istraga nije otkrila propuste u radu šefice Porezne uprave.

Vezani članci Linić svjedočio na suđenju Nadi Čavlović Smiljanec (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Linić: "Nije tražio ništa nezakonito, a mislim da to nije ni moguće telefonski tražiti" Slika nije dostupna Milanović o bivšoj šefici Porezne: Žao mi je što je otišla, mene je to iznenadilo

'Istrage o Ministarstvu financija su javni dokument. To što oni smatraju da ne treba objaviti, ne cijenim njihovo mišljenje. Prema tome vrlo je jasno, to su dokumenti Ministarstva financija i ne vidim razloga da ih ne objavljujem, i time ne ometam nikakvu istragu', rekao je Linić i nastavio.

'Moram obrazložiti svoje odluke. Svoje odluke nikad politički ne obrazlažem nego vrlo jasno temeljem nalaza i dokumenata. Prema tome, to je ono gdje bi svaka moja izjava bez jasnih podataka na temelju čega sam donio svoju odluku bila politička i neodgovorna, nisam neodgovoran čovjek', rekao je ministar koji ostaje pri odluci da Nada Čavlović Smiljanec ostaje na svojoj funkciji.

Novinari su Liniću napomenuli kako će neki reći da je Brako Šegon otišao zbog manjih stvari.

Linić: Čavlović Smiljanec nije odgovorna i može nastaviti raditi!

'To je bila politička odluka, politička odluka premijera s obzirom da je Šegon bio stranački čovjek. To je bila politička odluka kojoj sam se povinovao. Nije bila stručna. Ja i dalje smatram da je Šegon bio izvanredan radnik i da je odlično obavljao svoj posao', objasnio je Linić, a onda odgovorio i na pitanje što ako politička odluka bude i da Smiljanec mora otići, jer je i ona član SDP-a

'To je isto onda politička odluka, i ako takva odluka bude stranke onda će otići zbog politike, a ne zbog znanja, struke i onog što je radila', rekao je ministar.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook