Obavijesti Video Pretražite Navigacija
operacije za sreću

Hrvati vole ići pod nož? "Žene za 2000 kuna žele povećati usne i onda im dođe doktor iz Srbije i napuni im smeće od silikonskih ulja"

Aktualno Galerija Barbara Golja i Tomica Bagatin, specijalist maksilofacijalne kirurgije Barbara Golja i Tomica Bagatin, specijalist maksilofacijalne kirurgije Foto: DNEVNIK.hr Estetski zahvat - 1 Estetski zahvat - 1 Foto: DNEVNIK.hr Estetski zahvat - 2 Estetski zahvat - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Estetski zahvat - 3 Galerija 1/4 >>
Jedna od najpopularnijih manekenki 90-ih Linda Evangelista, išla je na estetske zahvate i požalila. Od kompanije koju smatra odgovornom za to što joj je lice unakaženo traži 50 milijuna dolara. Reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Golja istražila je zbog čega pacijenti u Hrvatskoj najčešće idu pod nož.

Nakon estetskog zahvata na koji je otišla prije šest godina, umjesto s manje, Linda Evangelista završila je s više masnog tkiva. "Voljela sam biti na modnoj pisti. Sada se bojim naletjeti na nekoga koga poznajem. Ne mogu više ovako živjeti, u sramoti i skrivanju. Ne mogu više živjeti u toj boli i napokon sam se odvažila govoriti", rekla je poznata manekenka.

Miroslav Kinčl, specijalist opće i plastične kirurgije rekao je da će zbog obavljenog zahvata morati ići na liposukciju.

"Prije toga je radila kriolipolizu da bi se te masne stanice otopile. Tretman – laserska, injekcijska ili kriolipoliza – razbije masnu stanicu, to može otići bilo kuda i to nitko ne zna kuda", objasnio je te dodao da to uključuje i vitalne organe: "Mi smo imali slučajeve da su neki vodeći lažni plastični kirurzi reklamirali lipolizu, injekcije, grozne injekcije koje su otapale mast i dobili smo katastrofalne rupe."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napeto na istoku VIDEO/FOTO Velika eksplozija plina u Luhansku, Biden uvjeren u napad: "Putin je donio odluku, ali još uvijek ima mjesta za diplomaciju"

Pročitajte i ovo Ivica Katavić, predsjednik Udruženja trgovine pri HGK Ivica Katavić iz HGK Hoće li niži PDV na hranu dovesti do pada cijena? ''Nitko se ne želi igrati s kaznom koju bi im dali kupci''

Takvi pacijenti često završe u hrvatskim bolnicama. No, u nekim bolnicama mogu se napraviti minimalno invazivni estetski zahvati kao što su aplikacija hijalurona i botoksa. Cijena je oko 30 posto manja nego kod privatnika. Od invazivnijih estetskih zahvata, i dalje je najtraženija operacija grudi, zatim operacije lica.

"Najtraženiji zahvat je korekcija nosa, sljedeći je blefaroplastika, tj. korekcija očnih kapaka, treći je podizanje lica", reporterki Dnevnika Nove TV Barbari Golji rekao je Tomica Bagatin, specijalist maksilofacijalne kirurgije.

No, estetski kirurg trebao bi u glavi imati mali multidisciplinarni tim.

"Moramo biti pošteni prema pacijentima i objasniti da neke stvari ne možemo postići ili da traži nešto što je nemoguće dobiti ili nešto što nema smisla", rekao je Bagatin.

Na pitanje koliko zahvata završi nesretno, liječnik odgovara: "Žene s 2000 kuna žele povećati usne. I onda dođe doktor iz Srbije i napuni ih smećem od raznih silikonskih ulja To se zove biopolimer. To je nesreća u startu".

Nažalost, broj nesreća je sve veći. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene