Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tri slučaja zlostavljanja

ZASTARA I LAŽNI ISKAZI Svećenik iz Istre oslobođen optužbi za pedofiliju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije godine nakon što je podignuta optužnica, sada su odbačene sve optužbe.

Danas 83-godišnji svećenik Alojzije Baf iz Vižinade, 2014. godine bio je optužen za tri kaznena djela bludnih radnji počinjenih na štetu djece ili maloljetnih osoba. Nakon što je na Općinskom sudu u Puli odbijen dio optužbi , a za dio je Bafa oslobodio krivnje, pravomoćna presuda donesena je prošloga mjeseca na Županijskom sudu u Velikoj Gorici, piše Novi list.

Pročitajte i ovo Fra Stjepan Brčina Opleo i po muškarcima VIDEO Pogledajte govor franjevca: "Ona od sebe napravi mačku idola da pola sela trči za njom. Dečki, važno je da ste oprezni, da vam se svašta ne podvali" Slika nije dostupna ispitani prvi svjedoci Otvorena istraga protiv svećenika Kordića zbog optužbi za seksualno zlostavljanje: ''Nikad nisam dirao djevojčice''

U obrazloženju pravomoćne presude stoji kako je od tri djela za koja se dotičnog tereti, u jednom slučaju došlo do zastare, u drugom slučaju je oštećena promijenila iskaz, a u trećem slučaju su maloljetnica i njezina majka priznale su da su lažno svjedočile jer su očekivale novac od osiguranja.

Tužiteljstvo je tražilo da se ukine oslobađajuća presuda i da se predmet vrati na ponovno suđenje.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene