Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poražavajući podaci

Većina zaposlenih u Hrvatskoj razmišlja o dodatnom poslu: "Troškovi života predstavljaju značajan izazov za mnoge radnike i njihove obitelji"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Ranko Suvar/Cropix
Dvije trećine zaposlenih u Hrvatskoj razmišlja o dodatnom poslu kako bi uspjelo podmiriti osnovne potrebe jer njihova trenutačna plaća za to više nije dovoljna uslijed stalnog rasta svih cijena i ukupno troškova života, pokazalo je istraživanje portala MojPosao.

Dvije trećine zaposlenih u Hrvatskoj razmišlja o dodatnom poslu da bi uspjelo podmiriti osnovne potrebe. 

U tom istraživanju od ukupno 750 ispitanih 67 posto njih navelo je da razmišlja o obavljanju dodatnog posla, navod je s portala MojPosao.

"Inflatorni pritisci generirani rastom cijena energenata, hrane i drugih troškova života predstavljaju značajan izazov za mnoge radnike i njihove obitelji. Unatoč kontinuiranom rastu plaća mnogi se suočavaju s teškoćama u podmirenju osnovnih potreba", ističu uz istraživanje.

Pročitajte i ovo Gaza Rat na Bliskom istoku VIDEO/FOTO Izrael je napao zračne luke u Siriji: Raste broj civilnih žrtava u Gazi

Ispitanici su u istraživanju potvrdili i da dodatni posao trebaju da bi podebljali kućni budžet, što prema istraživačima ukazuje na zabrinjavajuću dinamiku financijskih izazova koje mnogi radnici trenutačno doživljavaju.

Ističu i da je inflacija "odradila svoje" jer je većina ispitanih rekla da većinu svojih primanja, neki i do tri četvrtine plaće, troši na hranu i režijske troškove.

Svaka deseta osoba već radi drugi posao

Iako je 13 posto ispitanih navelo da trenutačno ne razmišlja o dodatnom poslu jer su zadovoljni plaćom i sposobni podmiriti svoje potrebe, ipak napominju da bi mogli razmisliti o traženju novog ili dodatnog posla ako troškovi života nastave rasti, a poslodavci ne odluče povećati plaće kao kompenzaciju za rastuće troškove.

Svaka deseta osoba navela je pak da već radi dva posla kako bi preživjela, tvrdeći da je to neizbježno.

Pročitajte i ovo Powerball drugi najveći lutrijski jackpot u povijesti Što biste napravili da dobijete 1,76 milijardi dolara? Jedan srećković upravo je osvojio taj vrtoglavi iznos na lutriji

Istovremeno, deset posto ispitanika tijekom istraživanja bilo je nezaposleno i traži posao.

S portala MojPosao navode i da zbog jednostavnosti ispunjavanja ankete nisu zabilježeni demografski podaci o ispitanicima, stoga se rezultati ne mogu generalizirati, ali su indikativni.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene