Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analize s terena

Zamućena voda u Splitu nakon obilnih kiša: Objavljene preporuke za građane

Veća količina kiše koja je u proteklim danima pala na šire splitsko područje prouzročila je zamućenje na izvoru rijeke Jadro, iznad propisanih vrijednosti, priopćio je Vodovod i kanalizacija Split.

Velika količina kiše koja je pala proteklih dana na širem splitskom području prouzročila je zamućenje vode na izvoru rijeke Jadro.

"Rezultati ispitivanja vode uzeti na različitim mjestima iz vodoopskrbne mreže u ovisnosti sa zalihama u vodospremama i intenzitetu potrošnje pokazuju da je na određenim dijelovima vodoopskrbnog sustava parametar zamućenja povišen u odnosu na propisane vrijednosti", navode u priopćenju.

S obzirom na dosadašnju praksu, iskustva i preporuku Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, građanima se preporučuje mjera predostrožnosti - prokuhavanje vode za piće za bolesne i osjetljive osobe, malu djecu i starije građane.

Pročitajte i ovo Poplava na cesti Veliko nevrijeme Upozorenje HAK-a: Zbog poplava zatvoren dio cesta, prijete i odroni

Pročitajte i ovo Igor Andrović, župan virovitičko-podravski Tuča, poplave, bujice... Snažno nevrijeme pogodilo Virovitičko-podravsku županiju: Poznato hoće li biti proglašena elementarna nepogoda

"Analize s terena također pokazuju da je koncentracija rezidualnoga klora u adekvatnoj koncentraciji, a sva dosadašnja ispitivanja pokazuju da je voda kemijski i mikrobiološki ispravna. Situacija u vodoopskrbnom sustavu kontinuirano se prati i o svim promjenama potrošači će biti pravovremeno obaviješteni", dodaje se u priopćenju.

Više o poplavama koje su pogodile područje nekoliko županija možete pročitati OVDJE.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene