Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kampanja se zahuktava

Anušić uoči sastanka u HDZ-u: "Prijašnje kampanje bile su prljave i zato nema poštovanja prema političarima"

Milijan Brkić (Foto: Dnevnik.hr)
Milijan Brkić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Milijan Brkić (Foto: Dnevnik.hr) Milijan Brkić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Milijan Brkić (Foto:Dnevnik.hr) Milijan Brkić (Foto:Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Milijan Brkić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a na današnjoj će sjednici osnovati izborni stožer za izbore za predsjednika Republike, a na njegovom će čelu biti član predsjedništva stranke i osječko-baranjski župan Ivan Anušić. HDZ bi na današnjem sastanku trebao potvrditi Dubravku Šuicu kao kandidatkinju za povjerenicu u Europskoj komisiji, te Antu Sanadera kao novog političkog tajnika stranke.

"Ja sam spreman preuzeti stožer, ako tako odluči stranka i ako tako odluči Predsjednica", izjavio je Ivan Anušić, kandidat za voditelja kampanje aktualne predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, uoči sastanka HDZ-a. Na pitanje je li spreman na prljavu kampanju, Anušić je odgovorio kako on neće voditi prljavu kampanju.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Ivan Penava POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje

"Ja prljavu kampanju neću voditi, niti želim takvu kampanju. Nadam se da neće i ovaj put biti to u fokusu jer je ovo kampanja za predsjednika tj. predsjednicu i sve prijašnje kampanje koje su u političkom životu i u svijetu su u hrvatskoj u principu prljave, zato jesmo na ovoj razini kojoj jesmo i politike i svega.

Zato je takvo nisko poštovanje prema političarima i politici jer smo svaku kampanju odradili prljavo i vrijeme je da promijenimo tu naviku", smatra Anušić.

Brkić: "HDZ nikada nije vodio prljavu kampanju"

"Nadam se da će predsjednička kampanja biti korektna i da će svi kandidati ponuditi programe i projekte s ciljem boljitka hrvatskog naroda", rekao je Brkić uoči sastanka i dodao kako je HDZ uvijek spreman za sve, ali da "nikada nisu vodili prljavu kampanju".

Upitan je li Ivan Anušić pravo rješenje za voditelja kampanje predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, Brkić je rekao: "Mislim da je to izvanredno rješenje, Anušić je čovjek koji itekako ima političko iskustvo, organizacijsko iskustvo, prošao je puno kampanja, pobjednik je u tim kampanjama, mislim da će odraditi dobar posao.

Svaka kampanja ima svojih poteškoća, ali zato smo tu da organiziramo i riješimo sve probleme. Ja sam bio samo jedan od kotačića u toj kampanji, tako će biti Anušić", rekao je Brkić upitan o svom angažmanu u kampanji za prvi mandat aktualne predsjednice.

"Svaki član HDZ-a bit će uključen u kampanju u onom području u kojem on može najviše dati", rekao je Brkić. Komentirao je i kandidatkinju za povjerenicu u Europskoj komisiji, Dubravku Šuicu, za koju je rekao da je to dobro rješenje.

Iako se danima govorilo o tome, Dubravka Šuica danas je i službeno predstavljena kao kandidatkinja Predsjedništvu i Nacionalnom vijeću HDZ-a.

Večeras će o tome premijer Plenković informirati i koalicijske partnere. Šuica je već obavila razgovor s predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen. Na mjesto koje će ostati upražnjeno njezinim odlaskom u europsku vladu, dolazi Sunčana Glavak.

Na sjednicu HDZ-a stigla je i bivša ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Gabrijela Žalac i to u društvu nove ministrice poljoprivrede, Marije Vučković.

Novinari su je upitali kako komentira događaje oko bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića. Žalac je rekla kako nema komentara.

Na sjednici stranke trebao bi biti potvrđen Ante Sanader kao novi politički tajnik stranke. To je mjesto ostalo upražnjeno nakon odlaska Lovre Kuščevića.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene