Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zahuktava se kampanja

Mate Radeljić za DNEVNIK.hr: ''Podmeću mi s Pantovčaka, Predsjednica glumi žrtvu osvetoljubivog savjetnika''

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u obilasku sjevernog Jadrana (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u obilasku sjevernog Jadrana (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u obilasku sjevernog Jadrana (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/1 >>
Nakon što je objavljen sadržaj navodnih e-mailova predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i njezina bivšeg savjetnika, Mate Radeljić za DNEVNIK.hr je poručio da mailovi nisu istiniti i obrušio se na šeficu države.

Mate Radeljić, bivši savjetnik predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, rekao je za DNEVNIK.hr da unatoč smjeni nikada nije pustio u javnost niti jedan e-mail.

Pročitajte i ovo Petra Buljan, novinarka Raspuštanje Sabora U sjedištu SDP-a sastali se Benčić i Grbin, prosvjedi oporbe se šire? Reporterka Dnevnika Nove TV: "Inicijativa je osuđena na propast" Kolinda Grabar Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) 200 e-mailova Objavljena privatna prepiska Predsjednice i bivšeg savjetnika: ''Joj, Mate, jesmo li trebali to napraviti?'', Pantovčak bez komentara

''Od prestanka obnašanja dužnosti savjetnika Predsjednice Republike do danas, nijedan oblik službene ni privatne komunikacije između mene i predsjednice nije s moje strane javno objavljen niti će ikada biti objavljen'', rezolutno je poručio Radeljić. Dodao je da u Nacionalu objavljeni sadržaj privatnih e-mailova nije istinit.

Radeljić je dodao da nikad neće objaviti svoju komunikaciju s Predsjednicom ''unatoč tome što ga je smijenila zloupotrebljavajući tajnu službu''. Odbacio je i navode da piše knjigu o šefici države.

''Danas objavljeni tekst smatram podmetanjem iz Ureda Predsjednice kako bi se Kolindu Grabar-Kitarović pokušalo prikazati žrtvom osvetoljubivog savjetnika. U nedostatku bilo kakvog suvislog programa, njezina kampanja očito će se svoditi i na glumljenje žrtve'', zaključio je Radeljić.

Čak 200 privatnih e-mailova i gotovo tisuću SMS-ova koje je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović tijekom četiri godine izmijenila sa svojim tadašnjim savjetnikom Matom Radeljićem postali su jedno od oružja koje krug ljudi blizak stožeru predsjedničkog kandidata Miroslava Škore planira koristiti kao prijetnju šefici države, piše Nacional.

Tjednik je objavio da je Predsjednica Radeljiću prosljeđivala svoju komunikaciju s Ivanom Zvonimirom Čičkom kojemu se obraća sa ''Zvonkec moj'', a kojeg je zamolila pomoć na reakcije oko njezine izjave "Za dom spremni".

Nakon što je maknula Titovu bistu s Pantovčaka, Nacional piše da je Radeljića pitala: "Joj, Mate jesmo li to trebali napraviti". Navodno postoji i mail u kojem piše da ju je Aleksandar Vučić zamolio da više ne koristi izraz velikosrpska agresija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene