Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je predmet protiv potpredsjednika Sabora HDZ-ova Milijana Brkića zbog skupih ručnih satova koje nije prijavio u imovinskoj kartici.

Galerija


Milijan Brkić nam je na pitanja o njegovom skupocjenom satu samo kratko odgovorio: "Posjedujem jedino sat koji sam dobio kao obiteljski poklon za rođendan u vrijednosti manjoj od 30.000 kn."

Vezani članci Milijan Brkić i Andrej Plenković Plenković o Milijanu Brkiću: "Mi nikoga ne izbacujemo, jedino ako nije jako čudan." PR Ultimativni modni i sportski dodatak za sve moćne i snažne muškarce

Iz Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, pak, kažu da su, na temelju medijskih napisa i novinarskih upita, na današnjem radnom sastanku donijeli odluku o otvaranju predmeta protiv dužnosnika Milijana Brkića, potpredsjednika Hrvatskog sabora, u vezi okolnosti posjedovanja ručnih satova veće vrijednosti.

"U navedenom predmetu Povjerenstvo će ispitati sve relevantne okolnosti te provjeriti osnovanost i vjerodostojnost medijskih natpisa, odnosno utvrditi postoje li okolnosti koje upućuju na moguću povredu odredbi Zakona o sprječavanju sukoba interesa'', odgovorilo je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na upit portala DNEVNIK.hr.

Podsjećaju da su dužnosnici, sukladno članku 8. stavku 7. Zakona o sprječavanju sukoba interesa, obvezni Povjerenstvu prijaviti podatke o pokretninama veće vrijednosti. Pod pokretninama veće vrijednosti podrazumijevaju se vozila, plovila, zrakoplovi, radni strojevi, lovačko oružje, umjetnine, nakit, drugi predmeti osobne uporabne vrijednosti, vrijednosni papiri, životinje i druge stečene pokretnine pojedinačne vrijednosti veće od 30.000,00 kuna, osim predmeta kućanstva i odjevnih predmeta.

''Također napominjemo kako Zakon propisuje rokove i slučajeve u kojima su dužnosnici obvezni Povjerenstvu podnijeti izvješće o imovinskom stanju. Između ostalog, ako je tijekom obnašanja javne dužnosti došlo do bitne promjene glede imovinskog stanja, dužnosnici su o tome dužni podnijeti izvješće istekom godine u kojoj je promjena nastupila'', priopćilo je Povjerenstvo.

Milijan Brkić jedan je od političara koji vole luksuzne satove, a nije ih prijavio u imovinsku karticu.